Aldaris LBL čempionātā otro neveiksmi piedzīvojuši BK Ventspils basketbolisti, kas savā laukumā ar 61:73 piekāpās VEF basketbolisti, kuriem tā izdevās revanšēties par zaudējumu pirmajā aplī.

Apskati foto!

Pirmajā abu komandu tikšanās reizē Saldū, kas bija Rīgas VEF mājvieta, uzvaru aizraujošā spēlē ar rezultātu 80:74 izcīnīja ''Ventspils'' basketbolisti. Vefiņš šodien Ventspilī laukumā devās savā labākajā sastāvā (leģionāru kvotu dēļ pieteikts nebija vien amerikāņu centrs Hamiltons), bet kurzemniekiem nevarēja palīdzēt viens no komandas līderiem Folarins Kempbela, kurš savainojumā iedzīvojās pēdējā FIBA Izaicinājuma kausa mačā. Šodien Latvijas spēcīgākās vienības faktiski cīnījās par uzvaru regulārajā sezonā, kas dotu mājas spēļu priekšrocības visu izslēgšanas maču laikā.

Mača ievadā viesiem ātri atnāca pirmie seši punkti, bet mājiniekiem uzbrukumā tik labi neklājās (6:2). Tomēr, turpinot spēlēt pacietīgi, ''Ventspils'' spēja izmainīt mača gaitu. Pēc Donalda Simsa trejača mājinieki jau bija vadībā 11:9 un ilgāku laiku arī turējās vadībā, taču ceturtdaļas izskaņā veiksmīgāki bija rīdzinieki. Pēc desmit minūtēm VEF bija vadībā 17:16, bet otrā sākās ar Donalda Zavadska šovu – īsā laikā viņam divi tālmetieni un veiksmīga spēle aizsardzībā (16:27), kas ventspilniekiem lika sasaukt minūtes apspriedi. Atrast stabilitāti ventspilniekiem gan neizdevās arī pēc tā. Labas epizodes mijās ar ne tik labām, tāpēc pēc pirmā puslaika mājiniekiem bija 11 punktu deficīts – 30:41.

Otrā puslaika sākumā VEF iekrāja jau 14 punktu handikapu (46:32). Lai gan BK ''Ventspils'' cītīgi un neatlaidīgi darbojās aizsardzībā, laiku pa laikam liekot sāncenšiem kļūdīties, būtiskus izrāvienus veikt nekādi neizdevās, jo uzdevuma augstumos nebija pašu uzbrukums. Pēc trim ceturtdaļām ventspilnieki bija zaudētājos 45:58, bet pēdējā desmitminūtē atslābt sāncenšiem neļāva. Diemžēl atkal labām darbībām aizsardzībā nesekoja precīzi uzbrukumi, tāpēc tuvāk par deviņiem punktiem tikt nesanāca. Galu galā zaudējums 61:73.

Līdz ar to pirmajā vietā regulārās sezonas turnīra tabulā šobrīd ir VEF basketbolisti, bet ventspilnieki ar divām neveiksmēm noslīdējuši uz otro vietu.

Aldaris LBL

Ventspils - VEF 61:73 (16:17, 14:24, 15:17, 16:15)

Ventspils: Meiers 12, Timma 11+6ab, Simss 9, Zaķis 8+7ab, Laksa 7, Valters 6, Bērziņš 5, Lejasmeiers 3, Vairogs

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: