Šodien priekšpēdējo maču BBL Top16 turnīrā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā uzņems viesus no Lietuva "Lietkabelis" komandu. Panākums šajā mačā ventspilniekiem garantēs vietu Baltijas līgas astoņu labāko komandu skaitā.

Lietuvieši Top16 pirmajā aplī piekāpās abām Latvijas komandām – BK "Ventspils" un "Barons kvartāls" – un apspēlēja igauņu "Parnu". Pirmā ventspilnieku un "Lietkabelis" tikšanās Paņevežā beidzās ar kurzemnieku panākumu 73:62. Lai gan lielāko daļu mača vadībā bija tieši Roberta Štelmahera padotie, par vienkāršu šo uzvaru nosaukt nevar, tiesa kopš šī mača (tas notika 8.janvārī) Lietuvas komandā notikušas izmaiņas.

Drīz vien pēc gadumijas kļuva zināms par "Lietkabelis" finansiālajām problēmām, kuru dēļ komandu pameta pieredzējušie Martins Andrjukaitis un Vids Ginevičs. Taisnības labad gan jāpiebilst, ka ne viens no viņiem iespaidīgu palīdzību komandai mačā ar BK "Ventspils" nesniedza, taču Andrjukaitis joprojām ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet Ginevičs – labākais piespēlētājs. Starp citu, labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām joprojām ir latviešu centrs Kaspars Cipruss, kurš jau no janvāra spēlē Ukrainā.

Komandai pametot Ginevičam, saspēles vadīšana tika nodota latviešus saspēles vadītāja Kaspara Vecvagara rokās, kurš turklāt arī sācis spēlēt krietni rezultatīvāk. Ja regulārajā sezonā viņš vidēji mačā guva 6,7 punktus, tad Top16 jau 14,3 un atdod 4,3 piespēles. Ar iespaidīgu statistiku Top16 mačos izceļas 215 cm slaidais Mindaugs Kupšas, kurš vidēji mačā savāc "double-double" – 15 punktu un 11 atlēkušās bumbas. Virs desmit punktiem vidēji mačā ir vēl trim basketbolistiem un šis kvartets šobrīd arī ir "Lietkabelis" galvenais vilcējspēks.

Ja uzvaru savā laukumā izdodas izcīnīt ventspilniekiem, komanda nodrošina vismaz otro vietu grupā un tiesības turpināt cīņas BBL izslēgšanas mačos. Tādā gadījumā kļūtu skaidrs, ka E grupā triumfē abi Latvijas klubi, vien pēdējā mačā nāktos noskaidrot, kurš ieņems pirmo vietu. Līdz ar to "Lietkabelis" komandai šī ir pēdējā iespēja saglabāt cerības uz astotnieku – komandai obligāti jāuzvar (vēlams vismaz ar +12) un jācer uz veiksmīgu apstākļu sakritību arī turpmāk. 

Kā redzams, intrigas šajā mačā netrūkst – sākot no "kurš kuru" un turpinot ar "kā veiksies mūsu lietuvietim". Pirmās spēles spraigā cīņa ļauj domāt, ka kas līdzīgs būs arī Ventspilī. Vārdu sakot, būs, ko redzēt gan Olimpiskā centra "Ventspils" basketbola hallē, sākums pulksten 19.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: