21. februārī plkst. 19.00 Jūras vārtos koncertēs blūza grupa Bite's Blues Band un austriešu mūziķis Olivers Malijs, kurš tiek uzskatīts par vienu no prasmīgākajiem Austrijas mūsdienu blūza pratējiem.

Olivers Malijs ar ģitāras spēli nodarbojas kopš piecpadsmit gadu vecuma, iedvesmojoties no tādām mūzikas zvaigznēm kā Rejs Čārlzs, Elviss Preslijs, Fats Domino, Rendijs Ņūmens. Pateicoties ilgiem un pacietīgiem treniņiem, mūziķim pašmācības ceļā izdevies attīstīt savdabīgu, viņam vien raksturīgu ģitārspēles stilu. Divdesmit četru gadu vecumā Malijs nodibina pats savu grupu «Sir» Oliver Mally’s Blues Distillery, ar ko kopā uzstājas ne vien Austrijā, bet arī citviet Eiropā.

 

Katru gadu tiek sniegti vairāk kā 150 koncerti dažādās pasaules valstīs. Lielākā daļa no repertuāra ir oriģināldziesmas. Austrijas lielākais džeza žurnāls Jazzzeit raksta: «Ja kāds Austrijā ir spējīgs spēlēt mūsdienu blūzu, tas ir Olivers Malijs.»

 

„Bite’s Blues Band” pelnīti uzskatāma par vienu no labākajām Latvijas blūza grupām, kas uzstājusies kopā ar tādiem izpildītājiem kā Carl Weathersby, Nicol Nelson, Maurice John Vaughn, Inetta Visor, Vince Agwada, un citiem lieliskiem blūza mūziķiem no visas pasaules. Jāpiebilst, ka 2009. gada oktobrī „Bite’s Blues Band” iesildīja Eric Sardinas uzstāšanos „Sapņu fabrikā”.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: