Pagājušajā nedēļā Ventspils automodelisti piedalījās pārbaudes sacensības Rīgas, bet jau šīs nedēļas nogalē dosies uz Valmieru, kur startēs Lielo pilsētu asociācijas kausa izcīņā.

Šobrīd sportisti cītīgi gatavojas sacensībām un pilnveido savu automašīnu modeļus. Lai gūtu panākumus automodelistu sacensībās, galvenais nopietni strādāt mājās. Daudzas stundas jāgatavo un jāpārbūvē automašīnu modelīši, cenšoties sabalansēt jaudu ar stabilitāti. Tā kā sacensību galvenais uzdevums ir noteiktā laikā posmā nobraukt pēc iespējas vairāk apļu, katra avārija samazina izredzes uzvarēt.

 

Automodelists, 6. klases skolnieks Mārcis Grīntāls lepojas paveikto darbu: „Šeit noteikti nepieciešama pacietība, jo, lai tiktu pie jautrākās daļas – braukšanas, vismaz mēnesi, dažreiz pat divus, cītīgi jālodē un jāizgatavo savs modelis.” Mārcis nākotnē vēlas būt arhitekts, tāpēc viņam lieliski noder pacietība un praktiskās iemaņas, kas apgūtas šai pulciņā.

 

Par iespējām uzvarēt sacīkstēs pozitīvi noskaņots cits Ventspils Jaunrades nama automodelists Alekss Jaunbelzējs: „Trijniekā tiksim, tikai jāuzmanās no vietējiem Valmieras automodelistiem, jo savu māju trasi viņi noteikti pārzinās labāk par pārējiem.”

 

Ventspils Jaunrades namā nodarbības vada divi skolotāji – Alvis Kambuts un Jevgeņijs Sļepko. „Esmu šī sporta entuziasts no savas bērnības, tāpēc ar prieku palīdzu jaunajai paaudzei apgūt tehniskas zināšanas, kas noderēs arī turpmāk dzīvē,” par darbu izsakās Jevgeņijs, kurš nodarbības vada divas reizes nedēļā no 18 līdz 20 otrdienās un ceturtdienās.

 

Valmierā Ventspili pārstāvēs tikai 12 sportisti, tāpēc starp automodelistiem ir sīva konkurence, bet uz sacensībām tiks labākie. Lielo pilsētu asociācijas kausa izcīņa ir lieliska iespēja ventspilniekiem pierādīt, ka šajā konkurencē viņi ir vieni no labākajiem. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: