Šovakar vienīgajā Aldaris LBL spēlē BK "Ventspils" mājās ar uzviju revanšējās BK "Valmiera" par zaudējumu oktobrī, graujot vidzemniekus ar 102:71. Mājinieku labā pa 20 punktiem guva Jānis Timma un Donalds Simss.

Spēles sākums veiksmīgāks izdevās viesiem, kuri pusotrā minūtē guva sešus punktus. Spēle turpinājās līdzīgi, valmieriešiem panākot pat +7, tomēr līdz ceturtdaļas vidum Timma samazināja viesu pārsvaru līdz +2. Pēc minūtes pārtraukuma ventspilnieki turpināja kontrolēt spēli, veicot 7:1 ofensīvu un panākot jau +6 (20:14). Līdz ceturtdaļas beigām valmierieši rezultātu spēja izlīdzināt, tomēr Simss ar tālmetienu atguva vadību mājiniekiem (27:24).

Otrā ceturkšņa pirmās minūtes aizritēja līdzīgi, bet tad 18 punktus pēc kārtas guva mājinieki, pārsvarā izcēlās Zaķis un Simss.Uz puslaika beigām nedaudz veiksmīgāki bija valmierieši, bet pārtraukumā BK "Ventspils" devās pie diezgan drošā +17 (55:38). Jau 17 punktus pirmajā puslaikā paspēja gūt Donalds Simss, bet viesu rindās deviņi punkti Jāņa Bērziņa kontā.

Trešo ceturtdaļu labāk iesāka viesi, komandai rādot lielisku precizitāti tālmetienos. Nepilnās trīs minūtēs valmierieši iemeta četrus tālmetienus (divus no tiem – Bērziņš) , un vairs tikai -9 (52:61) un loģisks minūtes pārtraukums mājiniekiem. Pauze nāca krietni par labu Roberta Štelmahera vadītajai komandai, kura ne tikai guva 10 punktus pēc kārtas, bet arī sagādāja ceturto piezīmi Bērziņam un ar piecām piezīmēm nosēdināja Butjankovu. Elksnis divus punktus atguva, bet mājinieki atbildēja ar sešiem, un minūtes pārtraukums jau Vara Krūmiņa vadītajam Valmieras klubam. Ventspilnieki noslēdza trešo ceturksni ar +24 (82:58).

Ceturtajā ceturtdaļā mājinieki turpināja palielināt pārsvaru un izcīnīja graujošu uzvaru ar 102:71. Uzvarētāju labā pa 20 punktiem guva Jānis Timma un Donalds Simss, bet valmieriešu rindās ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Jānis Bērziņš. Valmieras komandai nopietnas problēmas sagādāja pašu disciplīna – pa piecām piezīmēm dabūja Bērziņš, Butjankovs, Amoliņš un Iļjins.

BK "Ventspils" izcīnīja savu 10.uzvaru 11 spēlēs un paliek pirmajā vietā līgā, savukārt valmieriešiem septītais zaudējums 19 mačos un trešā vieta, tiesa, ceturtajā vietā esošais "Barons kvartāls" jau nākamajā spēlē var panākt Vidzemes komandu.

Uzvaru savā laukumā izcīnīja arī "VeA" basketbolisti, kas ar 76:65 pieveica "Valmieru/BSS". Pirmā ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā, bet ar minimālu pārsvaru 19:18 to noslēdza viesi. Jau otrās ceturtdaļas pirmajā uzbrukumā pēc Iļjas Gromova metiena ventspilnieki atguva vadību un to vairs neatdeva. Pēc traumas sadziedēšanas laukumā atgriezās Andrejs Gražulis, kurš šajā mačā izcēlās ar double-double, 12 punktiem pievienojot 11 atlēkušās bumbas. Tikai par punktu atšķīrās Gromova sniegums - 11 punkti, 11 atlekušās bumbas. 

VeA tas bija 11. panākums 18 spēlēs, kas ļauj ieņemt piekto vietu.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: