Pie pirmā panākuma BBL Top16 turnīrā tikuši BK Ventspils basketbolisti, kas viesos visai smagā cīņā ar 73:62 pieveica Lietuvas klubu Lietkabelis

Spēles sākums nedaudz labāks izdevās viesiem, kuri izvirzījās nelielā vadībā. Ceturtdaļas vidū nepilnas divas minūtes punkti netika gūti, bet pēc tam Kempbels un Zaķis ventspilnieku pārsvaru palielināja jau līdz sešiem punktiem (10:4). Ceturtdaļas pēdējās minūtēs iniciatīva gan pārgāja Paņevēžas kluba pusē, un mājinieki līdz ceturtdaļas beigām spēja rezultātu izlīdzināt – 11:11.

"Lietkabelis" turpināja ofensīvu arī otrajā ceturksnī, spēlējot vienkāršāk un efektīvāk kā venstpilnieki, kurus pievīla tālmetienu precizitāte. Pamazām gan viesi iespēlējās un nepilnu trīs minūšu laikā spēja noorganizēt 13 punktus pēc kārtas. Ceturtdaļas otrajā pusē mājinieki aizsardzībā nospēlēja ciešāk, tomēr ventspilnieki labi spēja izmantot savas pretuzbrukumu iespējas, tāpēc "Lietkabelis" vadībā neizvirzījās līdz pat ceturtdaļas beigām – puslaiks noslēdzās ar 29:26 BK "Ventspils" labā.

Ventspilnieku rindās septiņi punkti Ronalda Zaķa kontā, bet seši punkti un piecas bumbas zem groziem Jānim Timmam. Mājinieku rindās pa sešiem punktiem guva Mindaugs Kupšs un Edgars Ulanovs.

Otrais puslaiks iesākās līdzīgā cīņā, abām komandām punktus gūstot pārmaiņus, tomēr, tuvojoties ceturtdaļas vidum, mājinieku uzbrukums noplaka. Nedaudz vairāk kā četras minūtes "Lietkabelis" nespēja gūt punktus, līdz Kupšs iemeta pustālo. Ceturtdaļas turpinājumā spēle izlīdzinājās, mājinieku uzbrukumā aktīvi iesaistoties arī Kasparam Vecvagaram – gan ar gūtajiem punktiem, gan ar piespēlēm komandas biedriem. Pirms pēdējās ceturtdaļas ventspilnieki bija vadībā, tomēr pārsvars neliels – 48:43.

Vecvagars turpināja būt aktīvs arī ceturtajā ceturksnī, tādējādi neļaujot ventspilniekiem palielināt savu pārsvaru. Tuvojoties ceturtdaļas vidum, iniciatīvu ventspilnieku rindās uzņēmās Simss, tomēr spēle joprojām ritēja punkts punktā. Komandu punktu bagāža papildinājās apbrīnojami līdzvērtīgi (gan gūstot punktus, gan negūstot) līdz pat pēdējām trīs minūtēm. Ceturtdaļas noslēgums veiksmīgāks izdevās viesiem, visā mačā triumfējot ar 73:62.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 18 punktiem bija Donalds Simss, bet mājinieku rindās ar 16 punktiem izcēlās Edgars Ulanovs un Mindaugs Kupšs ar "double-double". Kaspars Vecvagars devās starta pieciniekā un 21 ar pusi minūtē guva 8 punktus (2p. – 2/4, 3p. – 1/2, 1p. – 1/4), izcīnīja divas bumbas zem groziem, atdeva piecas rezultatīvas piespēles, trīsreiz kļūdījās un izprovocēja pretiniekus uz noteikumu pārkāpumiem, divreiz nopelnīja sodus un divreiz pārtvēra pretinieku piespēles.

Nākamo spēli BBL turnīrā ventspilnieki aizvadīs jau 12.janvārī, kad mājās uzņems citu Latvijas klubu "Barons kvartāls".

BBL Top16

Lietkabelis – Ventspils 62:73 (11:11, 15:18, 17:19, 19:25)

Ventspils: Simss 18, Zaķis 13, Timma 11, Valters 8, Meiers 7, Kempbels 6, Laksa 4, Lejasmeiers 3, Bērziņš 3.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: