Pirmo maču FIBA Izaicinājuma kausa Last16 turnīrā šodien aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, viesos iepazīstot vēl vienu Somijas komandu - "Joensuun Kataja".

Viesoties Somijā ventspilniekiem vajadzēja arī turnīra pirmajā posmā, kurā pretī stājās "Tampereen Pyrinto" vienība. Abos mačos BK "Ventspils" svinēja pārliecinošas uzvaras, viesos triumfējot 89:74, bet savā laukumā 79:59, tomēr tas nenozīmē, ka līdzīgi panākumi garantēti arī mačos ar "Joensuun Kataja".

"Joensuun Kataja" Somijas čempionātā ar 17 panākumiem 22 mačos dala 1. - 3. vietu ar BK "Ventspils" jau zināmo "Pyrinto" un "Nilan Bisons". FIBA Izaicinājuma kausā šī Somijas komanda iekļuva, divu spēļu summā ar viena punkta pārsvaru pieveicot Turcijas vienību "Aliaga Petkim". Regulārajā sezonā "Joensuun Kataja" izcīnīja trīs uzvaras un finišēja otrajā vietā B apakšgrupā, atpaliekot vienīgi no Krievijas "Krasnye Krylia", bet apsteidzot Kipras "Keravnos" un Rumānijas "CSU Aesofti".

Komandā ir pieci leģionāri – visi amerikāņi –, tomēr visai nozīmīgu lomu spēlē arī vietējie basketbolisti. Piemēram, labākais piespēlētājs un otrais rezultatīvākais "Kataja" vienībā Izaicinājuma kausā ir bijušais Somijas valstsvienības saspēles vadītājs Petri Virtanens – 3,7 piespēles un 12,5 punkti vidēji mačā.

Ar iespaidīgu statistiku Eiropā līdz šim izcēlies komandas galvenais vilcējs, amerikāņu vieglais uzbrucējs Džonte Flauers. Viņam 19,3 punkti, 5,8 atlēkušās bumbas, 3,5 pārķertās piespēles un 2,7 rezultatīvas piespēles vidēji spēlē. Interesanti, ka šie divi spēlētāji Izaicinājuma kausā kopējām pūlēm līdz šim guvuši 41% no komandas punktiem.

Somijas čempionātā ar punktu gūšanu vislabāk veicas trim "Dž" – Flauers, Džonels Smits un Džeralds Filds ik maču samet vairāk par 16 punktiem. Vēl viens amerikānis, 206 cm slaidais centrs Daniels Kolmens, komandai pievienojies tikai nesen un līdz šim piedalījies četros Somijas čempionāta mačos, vidēji spēlē gūstot 20 punktus un izcīnot 7,3 atlēkušās bumbas.

FIBA Izaicinājuma kausa regulāras sezonas spēlēs "Kataja" izcēlās gan ar visai solīdu uzbruku, gan aizsardzību, paši gūstot 75, bet sāncenšiem ļaujot gūt 73 punktus vidēji mačā. Tāpat somi bijuši visai nadzīgi sāncenšu "apzadzēji", ik maču tiekot pie apmēram deviņām pārķertajām piespēlēm (BK "Ventspils" ap 6), bet paši kļūdījušies 14 reizes.

Mājas spēles šī Somijas komanda aizvada visai savdabīgajā "Jonensuun Arena". Tajā ir vieta dažādām sporta nodarbībām, bet daļu, kas atvēlēta basketbolam, var ieskaut ar tribīnēm 2500 skatītājiem.

"Kataja" galvenais treneris Juka Toijala, raksturojot BK "Ventspils", uzsver, ka komandā ir daudz gados jaunu basketbolistu. "Ventspilnieki jau spēlējuši ar Somijas klubu, tāpēc mūsu rīcībā ir pietiekoši daudz informācijas, lai izvairītos no pārsteigumiem. Tā ir jauna komanda, kurā spēlē daudzi nākamie Latvijas izlases kandidāti, bet tā noteikti ir arī labi nokomplektēta komanda, kas lieliski spēlē aizsardzība," galvenais treneris citēts kluba mājas lapā.

Ventspilnieki uz Somiju devās pirmdien, līdzi ņemot visai rūgtu ceļamaizi – zaudējumu BBL mačā "Barons kvartāls" komandai, kas pārtrauca 19 uzvaru sēriju. Tā kā par motivācijas trūkumu sūdzēties nevajadzētu, tāpat kā par aizraušanos ar domām, ka vēsture noteikti atkārtojas. Pārliecinošā uzvara pirmajā tikšanās reizēs negarantēja uzvaru arī otrajā mačā ar "baroniem", bet divas drošās uzvaras pār "Pyrinto" nenozīmē, ka tā pat tiks sasiti ari "Kataja".

 Mača sākums pulksten 18.30, un to tiešraidē varēs vērot Sportacentrs.com.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: