Ilgi gaidītais brīdis ir klāt – jau sestdien slēpošanas kalnā sāksies jaunā sezona un tiks svinēti vēl vieni svētki – svinīga rekonstruētās Piedzīvojumu parka servisa ēkas atklāšana.

Aktīvākie ziemas prieku baudītāji jau paguvuši šosezon iemēģināt kalnu, bet sestdien tā piekājē būs īpaši liela rosība, jo plkst. 13 domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs kopā ar Salatēti un rūķiem svinīgi atklās rekonstruēto servisa ēku. Piedzīvojumu parka pārvaldnieks Nauris Tālbergs saka: «Izmaiņas būs jau pie durvīm, jo tagad tās vērsies automātiski. Domājot par apmeklētāju ērtībām, servisa ēka tagad ir plašāka. Mums ir divreiz lielākas nomas telpas, picērijā tagad vienlaikus varēs apkalpot 56 apmeklētājus, vasarā – pat 116 pusdienotāju, jo izbūvēta vasaras terase ar apbalvošanas sienu un paaugstinājumu. Ģērbtuvē ir vairāk skapīšu, kuros ielikt drēbes. Līdz šim apmeklētājiem varējām piedāvāt 60 pāru slēpju, nu būs 120. Palielinājies arī tualešu skaits: agrāk bija trīs, nu būs piecas. Apmeklētāji varēs izmantot divas dušas.» Sestdien svētku apmeklētāji saņems pārsteiguma balvas no Lemberga hūtes aktīvai ziemas prieku baudīšanai, rūķi piedāvās gardas piparkūkas un siltu tēju.

 

Lai gan visu decembri snieg, slēpošanai šāds sniegs neder, tādēļ kalnā katru dienu tiek darbināti sniega lielgabali, lai visiem ekstrēmo sporta veidu cienītājiem būtu, ko darīt. Nav liela bēda, ja kāds vēl neprot slēpot vai snovot, jo Piedzīvojumu parkā strādā vairāki instruktori, bet pavisam drīz būs atvērta ekstrēmo sporta veidu skola un interesenti varēs apgūt dažādus trikus. Treniņi notiks ne tikai uz kalna, bet arī citās Olimpiskā centra bāzēs, šīs apmācības organizēs, sadarbojoties ar Ventspils ekstrēmo sporta veidu kluba VEST aktīvistiem.

 

Lielākais jaunums šosezon Lemberga hūtē, protams, ir rekonstruētā servisa ēka, bet ir padomāts arī par citiem jaunumiem. Pateicoties tam, ka kalns kļuvis platāks, atvērta otra dinamiska nobraucienu trase lietpratējiem. Snovparks šajā sezonā papildināts ar trubas figūru Tilts, uzlabota arī esošā konstrukcija – trepes ar slīdrenēm. Ragaviņu kalniņa apmeklētāju ērtībai ierīkots lentveida pacēlājs, tā izmantošana un ragaviņas, pateicoties Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstam, joprojām ir bezmaksas, tāpat kā distanču slēpošanas trases izmantošana. Tie atpūtnieki, kam nav sava distanču slēpošanas inventāra, to var iznomāt. Daudzi jau iecienījuši apgaismoto distanču slēpošanas trasi, kuras garums ir 300 metri. Tajā var slēpot gan klasiskajā, gan slīdsolī. Slēpot var arī mežā, tur pieejama 500 metru neapgaismota trase.

 

Neaizmirstiet par Lemberga hūti arī šāgada pēdējā dienā! Piedzīvojumu parka pārvaldnieks Tālbergs sola, ka laisties no kalna varēs arī pusnaktī, kad sagaidīsim jauno – 2013. gadu. Ar to prieki nebeigsies, jo svētki kalna pakājē turpināsies arī pēc tam.

Sestdien, 22. decembrī, plkst. 13 slēpošanas kalnā Lemberga hūte svinīgi atklās slēpošanas sezonu un rekonstruēto Piedzīvojumu parka servisa ēku. Slēpošanas kalns apmeklētājus gaidīs jau no plkst. 11, kad bez maksas līdz plkst. 13 varēs izmantot kameršļūkšanas trasi un pacēlājus, arī ragaviņu kalniņu un ragaviņas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: