No 29. jūnija līdz 1. jūlijam Ventspils kļūs par starptautiskā ielu kultūras, sporta un mūzikas pasākuma Ghetto Games festivāls galvaspilsētu, kurā pulcēsies vairāk nekā 1500 dalībnieku no visas Eiropas.

Šāda mēroga pasākums Latvijā un pat Baltijā notiks pirmo reizi, un tajā jaunieši spēkosies 14 sporta veidos: BMX freestyle, MTB freestyle, ekstrēmajā skrituļslidošanā, skeitbordā, GhettoBasketGhetto Football, ielu vingrošanā, Ghetto Dance, velotriālā, veikbordā, kaitbordā, sērfā, snovbordā un frīstaila slēpošanā.

Paralēli sportiskajām aktivitātēm Piedzīvojumu parkā paredzēti arī dažādi muzikāli pasākumi, no kuriem vērienīgākais būs Red Bull Tourbus jauno mūziķu koncerts kopā ar Latvijā jau zināmiem māksliniekiem, kā, piemēram, Gacho. Plašāka informācija par Ghetto Games festivālu – ghettogamesfestival.com.

Īpaši izceļamas būtu sacensības ekstrēmajos sporta veidos – BMX freestyle, MTB freestyle, ekstrēmajā skrituļslidošanā un skeitbordā –, kurās vieni no favorītiem būs tieši ventspilnieki, kā, piemēram, Madars Apse, Viktors Kronbergs un Toms Slukins. Jāatzīmē, ka tieši šajos sporta veidos notiks īpaši spraigas cīņas, jo tajos, kā jau ierasts, sportisti cīnīsies par Aivara Lemberga dāvātajām naudas balvām.

Nedrīkst aizmirst arī par veikbordu, kas straujiem soļiem ienācis Ventspilī un būs sava veida jaunums. Tāpat tiek strādāts arī pie visu sporta veidu infrastruktūras pilnveidošanas un attīstīšanas. Kā atzina Piedzīvojumu parka pārvaldnieks Nauris Tālbergs, jau aptuveni gadu ir pieejama estakāde ar AirBag, ko tagad varēs izmantot arī skrituļslidotāji un skeitbordisti, kam izveidota speciāla papildu braukšanas josla.

«Tie ir tikai daži jaunumi, jo uz kalna top arī jauna tramplīnu (treilu) nobrauciena trase, tāpat arī vasaras skeitparks tiks papildināts ar vairākiem jauniem elementiem, lai tas būtu interesantāks. Ļoti liels darbs, protams, notiek arī pie BMX halles un segtā skeitparka projektēšanas.»

«Zem Ghetto Games karoga jau trīs gadus tiek organizēti teju 70 pasākumi sezonā. Tūkstošiem jauniešu ir iespēja pozitīvā vidē regulāri sportot un veselīgi pavadīt laiku. Ghetto Games raksturo sportu ar īstām emocijām, degsmi cīnīties, sāpīgiem zaudējumiem un lieliskām uzvarām. Starptautiskais GhettoGames festivāls Ventspilī ir loģisks turpinājums jau trīs gadus notiekošajiem pasākumiem, ko īstenosim kopā ar mūsu ilggadējiem un uzticamajiem sadarbības partneriem – Ventspils pilsētu un Olimpisko centru Ventspils,» stāsta Ghetto Games galvenais organizators Raimonds Elbakjans.

Madars Apse, skeitbords

Labākais sasniegums – vienīgais latviešu skeiteris Eiropas un internacionālajās komandās.

– Ir patīkami atgriezties Ventspilī, kur aizsāku savas skeitbordista gaitas. Augustā paliks jau 11 gadu, kopš nodarbojos ar šo sporta veidu, kas tagad ir arī mans dzīvesveids. Skeitbordā ir apvienotas daudzas lietas, ko spēj saprast tikai savējie. Protams, piedalīšos Ghetto Games, kas būs lielisks pasākums, uz kuru esmu uzaicinājis arī vairākus savus draugus no citām Eiropas valstīm. Galvenais ir labi pavadīt laiku un paskeitot kopā ar čomiem. Ja gribas cīnīties par balvām, tad ir jāziedo savs ķermenis, jo kritieni ir neizbēgami.

Viktors Kronbergs, BMX freestyle

Labākais sasniegums – 1. vieta starptautiskajās sacensībās Karramba Lietuvā.

– Šis noteikti būs lielākais šāda veida pasākums festivāls visā Latvijā. Cik esmu dzirdējis, tad uz šīm sacensībām ieradīsies ļoti daudz dalībnieku, tāpēc konkurence būs augstākajā līmenī. Šādas sacīkstes, protams, ne tikai ceļ šo sporta veidu līmeni, bet ir arī nozīmīgas visai mūsu pilsētai. Būs grūti, bet ar lielāko prieku cīnīšos arī par Aivara Lemberga dāvātajām naudas balvām. Domāju, ka šīs būs trīs trakas dienas Ventspilī (labā nozīmē).

Toms Slukins, skrituļslidošana

Labākais sasniegums – finālists starptautiskajās sacensībās Nīderlandē.

– Jau tagad nevaru sagaidīt vasaras noteikti lielāko pasākumu – Ghetto Games. Pagaidām nekā īpaši tam negatavojos, vienīgi domās plānoju, kā braukšu un kādus trikus varētu taisīt. Pagaidām izskatās, ka pasākums būs ļoti grandiozs, tāds, kurā par visu padomāts. Gribētu, protams, cīnīties par labāko trijnieku, kam papildu stimulu dod Aivara Lemberga naudas balvas. Konkurence būs spēcīga, tāpēc ceru, ka mājas sienas (skeitparks) palīdzēs.

Ghetto Games spēļu programma

Piektdiena

Ventspils āra skeitparkā:

– no plkst. 12 līdz 15 skeitborda, inline un BMX iesācēju un amatieru sacensības;

– no plkst. 16 līdz 19 skeitborda, inline un BMX meistaru sacensības.

Pie Pludmales akvaparka:

– no plkst. 16 līdz 22 Ghetto Basket apakšgrupu spēles;

– no plkst. 13 līdz 22.30 Ghetto Dance.

Piedzīvojumu parkā:

– no plkst. 22 muzikālā programma ar dīdžejiem.

Pludmales kafejnīcā Surf Saulīte:

– no plkst. 22 leģendāro sērfa filmu vakars.

Sestdiena

Ventspils āra skeitparkā:

– no plkst. 11 līdz 13 velotriāla iesācēju un Inter sacensības;

– no plkst. 12 līdz 19.30 BMX flatland, skeitborda un inline profesionāļu sacensības;

– no plkst. 15 līdz 17 velotriāla ekspertu un Elites grupu sacensības.

Pie pludmales akvaparka:

– no plkst. 12 līdz 21 Ghetto Basket;

– plkst. 20 slam dunk konkurss;

– no plkst. 11 līdz 20.40 Ghetto Dance;

– no plkst. 12 līdz 18 ielu vingrošana.

Sērfotāju pludmalē:

– no plkst. 12 līdz 18 Ghetto Football;

– no plkst. 22 leģendāro sērfa filmu vakars.

Piedzīvojumu parkā:

– no plkst. 20 muzikālā programma.

Svētdiena

Piedzīvojumu parkā:

– no plkst. 14 veikborda, snovborda un frīstaila slēpošanas AirBag paraugdemonstrējumi;

– no plkst. 15 līdz 17.30 BMX un MTB treilu sacensības

Foto:Madars Apse, kas kļuvis par vienu no labākajiem braucējiem visā Eiropā, ar lielu prieku izbauda katru braucienu un treniņu. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: