Trešdiena Latvijas Basketbola līgas 1. divīzijā otro reizi šajā sezonā spēkus samēros abi spēcīgākie pašmāju klubi – BK "Ventspils" savā laukumā uzņems Rīgas "VEF". Šobrīd sezonas rēķins ir 1:0 ventspilnieku labā.

Abu komandu pirmā spēle risinājās 18. novembrī Saldū, kur mājinieku lomā mēģināja iejusties vefieši. Zālē gan netrūka arī ventspilnieku atbalstītāji, un tieši viņi pēc spēles varēja gavisskaļāk – uzvaru 87:81 svinēja BK "Ventspils", tā arī iekārtojoties pirmajā vietā Llēt viBL tabulā. Tiesa, komandu sastāvi šajā spēlē krietni vien atšķīrās no tiem, kādos komandas spēlē tagad.

No "VEF" prom ir Simss (24 punkti), bet klāt nācis Zavadsks, Vene un Beilijs. Ventspilnieki šķīrušies no Strēlnieka jaunākā (7) un Bakiča (2), bet klāt nācis Abernetijs un Diane. Un vispār – vilkt paralēles ar pirmo maču laikam jau nevajadzētu nemaz. Galu galā, tas bija faktiski sezonas sākums, bet tagad komandām būtu jābūt labākajā formā un savstarpējās sapratnes līmenī. Vienu gan der pieminēt noteikti. Ja "VEF" Saldū tikai centās justies, kā mājās, tad BK "Ventspils" tiešām spēlēs savā zālē un savu līdzjutēju priekšā. Vai tas būs pluss? Redzēsim spēlē.

Protams, spēle nebūs tikai principiāla, jo tai visticamākais būs izšķiroša loma regulārās sezonas čempionu noteikšanā. BK "Ventspils" basketbolisti Latvijas čempionātā cīnās bez zaudējumiem, bet vefiešiem joprojām vienīgā neveiksme ir 18.novembra zaudējums Saldū.

Nozīmīgs varētu izrādīties arī abu maču rezultāta summa, jo, ja "VEF" izdodas revanšēties, pakāpties uz pirmo vietu ļautu uzvara vismaz ar sešu punktu pārsvaru. Bez šī mača ventspilniekiem atliks vēl pa spēlei izbraukumā un mājās, bet rīdziniekiem jāizspēlē divas mājas spēles – viena Aizkrauklē, otra Gulbenē.

Lai arī ko domā komandu fani, droši prognozēt šī mača iznākumu faktiski nav iespējams, jo abām vienībām šajā sezonā bijušas gan lielas uzvaras, gan sāpīgi zaudējumi. It kā jau sastāva ziņā, skatoties uzvārdus un pieredzi, pārsvars ir rīdzinieku pusē, bet vai arī lielā daļā citu šīs sezonas spēļu nevarēja teikt, to pašu un vai visās no tām tiešām arī uzvarēja VEF? Līdzīgs stāsts arī par Ventspili – cik spēlēs pilnīgi noteikti varēja teikt, ka sāncenšu komplektācija ir labāka, bet cik no tām tomēr uzvarēja kurzemnieki?

Abu komandu izpildījumā šajā sezonā ne reizi vien varējām pārliecināties, ka rezultāti nenosaka uzvārdi, bet gan spēle konkrētā mačā, turklāt šādi piemēri bija gan pozitīvā, gan negatīvā nozīmē. Tieši tāpēc, runājot par mača prognozēm, var pateikt tikai vienu – uzvarēs tie, kas nospēlēs disciplinētāk un pacietīgāk. Skrien un met basketbols šajā duelī veiksmi kādam diez vai nesīs.

Protams, arī bez cīņas par pirmo vietu LBL regulārajā sezonā un sava laukuma priekšrocībām visu izslēgšanas maču garumā, komandām ir, ko pierādīt. Tieši tādēļ, ka sezona abām līdz šim gājusi kā pa viļņiem. Galu galā, šogad Latvijas līdervienības nemaz tik bieži netiekas, lai to cīņa jau pati par sevi nekļūtu par notikumu, tā kā intriga garantēta pilnīgi noteiki.

Mača sākums olimpiskā centra Ventspils basketbola hallē pulksten 19.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: