Mazā Kendija ir tikai 9 mēnešus veca un gandrīz visu savu dzīvi ir pavadījusi slimnīcās. Mazulītei ir smaga ģenētiska slimība. Nesen arī diagnosticēja piena proteīna nepanesību, un lai Kendija dzīvotu, ir nepieciešams barot viņu ar īpašo medicīnisko pārtikas maisījumu.

Jaundzimusī meitiņa bija ļoti jauka un šķita, ka viņa ir pilnīgi vesela. Kendijas mamma Laura bija ļoti laimīga. Taču jau drīz pēc izrakstīšanās no dzemdību nama bērniņam radās problēmas ar kuņģi un parādījās augsta temperatūra. Meitiņu steidzami nogādāja slimnīcā. No tā brīža Kendija uz dažām dienām tiek atvesta mājās, bet drīz pēc tam tiek atkal vesta uz slimnīcu.

Sākumā ārsti uzskatīja, ka tās ir parastās jaundzimušu bērniņu problēmas, tika izvirzītas arvien jaunas diagnozes: salmoneloze, kuņģa darbības traucējumi, rota vīruss, gastroenterokolīts u.c.

Decembrī Kendijai noteica galīgo diagnozi – cistiskā fibroze (mukoviscidoze) jauktā formā. Tā ir smaga ģenētiska slimība, tā skar plaušas, aizkuņģa dziedzeri un zarnu traktu. Slimniekiem ir problēmas ar elpošanu, zarnu trakts nespēj sagremot pārtiku bez īpašiem medikamentiem, kurus pacienti ir spiesti lietot visu mūžu.

Kendijai jau piešķirta invaliditāte. Visus nepieciešamos medikamentus šobrīd 100% apmērā apmaksā valsts, taču mazajai Kendijai atklāja piena proteīna nepanesību, tādēļ viņai ir vajadzīga īpaša pārtika FRISO PEP AC 400g.

Viena šīs pārtikas burciņa maksā Ls 11,17 un šīs burciņas pietiek divām dienām. Pēc ārstu prognozēm mazulītei medicīniskā pārtika būs jāēd vismaz sešus mēnešus.

Kendijas mamma Laura audzina savu mazo meitiņu un 5 gadus veco dēliņu viena pati. Ir saprotams mātes stāvoklis, kuras bērns ir smagi slims jau kopš dzimšanas, kā arī viņas vēlme glābt savu mazulīti. Taču Laurai pašai ir vajadzīga palīdzība, jo viņai ir slikta redze, kuras dēļ ir piešķirta 2. grupas invaliditāte, un viņa saņem sociālā dienesta atbalstu. Kendijas mammai vienkārši nav naudas īpašās pārtikas iegādei.

Lai Kendija izdzīvotu, viņai ir vajadzīgas 90 šīs pārtikas burciņas, kas maksā Ls 1005,30. Nesen mazulīti izrakstīja no slimnīcas. Kendijas mamma pagaidām nopirkusi tikai divas šīs dzīvībai svarīgās pārtikas burciņas savai meitiņai, to pietiks 4 dienām. Šobrīd mazulītei ir ļoti vajadzīga mūsu palīdzība un ir svarīgi to sniegt steidzami.

Piezvanot pa tālruni 9 000 6782, Jūs ziedosiet Kendijai Ls 0,88 (maksa par zvanu Ls 1,00).

Lai palīdzētu iegādāties Kendijai tik ļoti vajadzīgo pārtiku FRISO PEP AC, Jūs varat veikt pārskaitījumu uz kādu no zemāk norādītajiem kontiem, maksājuma mērķi ierakstot „Veselības fonds: Kendijai Briežkalnei”.

Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība "Sociāli nozīmīgu projektu centrs "Varonis""
Reg. Nr: 40008142130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050
-SWEDBANKA- Swift : HABALV22
LV56 HABA 0551 0256 3242 3
-NORDEA- Swift : NDEALV2x
LV50 NDEA 0000 0832 0470 0
-DNB NORD- Swift : RIKOLV2X
LV79 RIKO 0002 0132 1147 0
paypal: paypal@varonis.lv

Šim un citiem ziedojumiem var sekot līdzi www.varonis.lv/lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: