Ventspils pilsētas pašvaldība turpina darbu pie Lielā laukuma rekonstrukcijas izstrādāšanas, tāpat rasts risinājums laukuma strūklakai, šodien preses konferencē pastāstīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Kā informēja Ventspils pilsētas domes Pilsētas mārketinga nodaļas vadītājas vietas izpildītāja Kristīne Duļbinska, atsaucoties uz Lemberga šodien preses konferencē teikto, vācu arhitekti pašvaldībai ir piedāvājuši jaunus risinājumus strūklakas variantam.

Idejas pamatā ir atainot kuģu mastus jahtu ostā, kur vienlaikus gan tecētu ūdens, gan masti būtu dažādu leņķu, materiālu un tamlīdzīgi, kā arī - ūdens varētu tecēt ziemā un masti apledotu, kā tas ir reālajā dzīvē, kuģojot pie zemas temperatūras, risinājuma veidolu aprakstīja Lembergs.

"Šī ideja mums likās laba. Ilgi meklējām labāko variantu, daudzi arī tika noraidīti, bet izskatās, ka esam izkustējušies no stagnācijas punkta, - situācija ir pārvarēta," secināja Ventspils mērs.

Pašvaldība turpina strādāt pie Piedzīvojumu parka atrakciju zonas izveides - šis darbs visu laiku turpinās, jo pilnveidojas arī zināšanas par sintētiskā seguma slidotavu.

Pilsētas attīstības komisijā skatīti jautājumi par soliņiem pilsētas skvēros - daļa soliņu ir ar krietnu gadu stāžu, daļa ir gan ar gadu stāžu, gan morāli novecojuši.

"Mēs arī pašlaik strādājam pie Pludmales akvaparka renovācijas. Akvaparks strādā jau vairāk nekā 10 gadus, un mēs vienlaicīgi gribam arī papildināt akvaparku ar jauniem elementiem, jo ilgu laiku tur nekas nav mainījies," informēja Lembergs, piebilstot, ka pašvaldība remontēs arī abas bērnu pilsētiņas.

Šodien noslēgsies iepirkumu procedūra ziedu skulptūrai "Gotiņa", jo šogad uz Govju parādes atklāšanas brīdi Ventspilī, kur bija Ginesa rekorda puķu dobe pretī tirdzniecības centram "Tobago", atradīsies ziedu gotiņa, kas pēc izmēriem būs tāda pati kā "Govs ceļotāja" un "Govs matrozis" uz Dienvidu mola, - tā būs lielā govs.

LETA


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: