Atzīmējot Biznesa izglītības biedrības Junior Achievement – Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) un Swedbank organizēto Ēnu dienu, kā "ēnu" devējs šajā projektā pirmo reizi piedalījās Ventspils Mūzikas vidusskola, kas šogad bija arī lielākais ēnu devējs Latvijā.

Kopumā Ventspils Mūzikas vidusskola piedāvāja 225 ēnu vakances ne tikai skolas darbiniekiem un pedagogiem, bet arī skolas esošajiem audzēkņiem, taču kā ēnas kopumā piedalījās 37 jaunieši, tostarp ne tikai ventspilnieki, bet arī skolēni no Ugāles, Piltenes, Kuldīgas, Sabiles un Tukuma. Visjaunākā ēna bija otrās klases skolnieks Pauls Purviņš no Kuldīgas, kurš ēnoja mūzikas vidusskolas 1. kursa audzēkni, saksofonisti Zani Aišpuri.

Pārsvarā skolēni bija izvēlējušies ēnot pašreizējos Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņus un kopumā viņiem bija 24 ēnas, taču 10 ēnas bija arī skolas pedagogiem visās specialitātēs, bet vispieprasītākās bija - diriģēšana, džeza un klasiskā dziedāšana, kā arī klavierspēle.

Kā pamatojumu piedalīties Ēnu dienā skolēni bija norādījuši vēlmi pēc pamatskolas absolvēšanas turpināt mācības mūzikas vidusskolā. To atzina 47 % no visiem aptaujātajiem Ēnu dienu dalībniekiem, savukārt 53% atzīmēja, ka viņus interesē mūzikas skolotāja profesija, tādēļ vēlējušies rast apliecinājumu tam vai izvēlētais studiju virziens un iecerētā profesija ir pareizā izvēle. Ēnu dienā skolēniem bija iespēja piedalīties gan mācību stundās, gan arī mēģinājumos, gan arī bija iespēja iepazīties ar brīvā laika pavadīšanas iespējām Ventspilī.

Foto apskatāmi ŠEIT

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: