Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā ar decembri uz valsts apmaksātām konsultācijām kardioloģiskos pacientus ambulatori pieņems ārsts Vitālijs Celms.

Līdz šim vizītes pie kardiologiem valsts neapmaksāja. Ventspilī pacientus pieņem vairāki kardiologi, taču tas notiek vienīgi privātpraksēs un par maksu – vizīte pacientam maksā no 10 līdz 15 latiem. Dr.Celms būs vienīgais kardiologs Kurzemē, kurš pacientus pieņems uz valsts apmaksātām konsultācijām.

 

Dr. Celms norāda, ka pieejamība kardiologam ir sevišķi svarīga: «jo mēs zinām, kāda pasaulē un Eiropā ir situācija ar sirds un asinsvadu saslimšanām. Turklāt Latvijā situācija ir pat sliktāka nekā vidēji Eiropā.» Arī iepriekš Ventspils slimnīca meklēja iespējas piesaistīt valsts finansējumu kardiologa konsultāciju apmaksai, taču valsts šim mērķim naudu neatrada. Dr.Celms uzskata, ka no valsts puses bija nepareizi tik ilgi nedot zaļo gaismu kardioloģijai, zinot, ka lielākā mirstība valstī ir tieši no kardiovaskulārām slimībām. Pieredze rāda, ka pacienti pie speciālista bieži neaiziet, jo konsultācijas viņam nav pa kabatai. Tagad kardiologs slimnīcā kļūs pieejamāks, jo samaksāt trīs latu pacienta iemaksu varēs plašāks iedzīvotāju loks.

 

Dr. Celms ambulatoros pacientus pieņems divas reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās. Pacienti uz vizīti pie kardiologa var pierakstīties zvanot uz reģistratūru pa tālruni 636 24665. Taču, ja ir akūta situācija un cilvēkam strauji paliek slikti, viņu dakteris pieņems arī ārpus rindas.

 

Ja būs nepieciešams, kardiologs pacientu nosūtīs uz izmeklējumiem, tai skaitā uz ehokardiogrāfiju, slodzes testu un citiem izmeklējumiem vai analīzēm.

 

Lai apmeklētu kardiologu par valsts finansējumu, ir nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums. Pacientam būs jāsedz vienīgi pacienta iemaksa trīs latu apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: