Latvijas valsts rīcība saistībā ar situāciju AS "Latvijas Krājbanka" ir absolūti neadekvāta, - šādu viedokli šodien preses konferencē pauda Ventspils mērs Aivars Lembergs.

"Latvijas valsts rīcība saistībā ar situāciju "Latvijas Krājbankā" ir absolūti neadekvāta, lēna, noziedzīga un vērsta pret noguldītājiem - fiziskām un juridiskām personām. Tad, kad "Snoras" banku aizvēra, vajadzēja momentā nacionalizēt Lietuvas valstij piederošās akcijas "Krājbankā", un attiecīgi valstij nekavējoši palielināt kapitālu un nodrošināt bankas normālu funkcionēšanu," uzskata Lembergs.


Pēc Ventspils mēra domām, nav normāla arī situācija, ka "Latvijas Krājbankas" klienti katru dienu no saviem kontiem var izņemt tikai 50 latus.

"Tas ka cilvēkiem tagad katru dienu jāstāv rindā, lai dabūtu 50 latus, ir ņirgāšanās par tiem cilvēkiem," uzskata Lembergs. Viņaprāt, daudz sapratīgāk būtu noteikt lielāku naudas summu, ko nedēļā var izņemt, lai cilvēkiem nav jāstāv garās rindās katru dienu.

Ņemot vērā nestabilitāti banku sektorā, Lembergs arī pieļāva iespēju, ka lielu daļu pašvaldības līdzekļu - apmēram 12 miljonus - turpmāk varētu glabāt skaidrā naudā. Tiesa, esot kārtīgi jāizdomā, kur un kā to varētu darīt. "Varbūt mums jāatver sava banka," ironisks ir Ventspils mērs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: