Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Sākam norēķinus ventos

Pagājušās nedēļas nogalē Ventspils mērs Aivars Lembergs sacēla īstu vētru nesen vēlēšanas pārdzīvojušajā Latvijā, paziņojot, ka mūsu pilsēta laidīs klajā savu valūtu ventu. Vakar īpašā preses konferencē Rīgā ventu mistērija tika atklāta pavisam – tāda nauda tiešām ir un no šodienas apgrozībā būs apaļš miljons ventu.

Bērns kļuvis par birokrātijas ķīlnieku

Trīspadsmitgadīga meitene sarežģītu un laikietilpīgu starpvalstu procedūru dēļ jau astoņus mēnešus gaida, kad varēs doties pie savas māsas. Viņu mamma šā gada sākumā negaidīti un pāragri atstāja šo pasauli.

2.lpp. Viedoklis: «Neuzkrītoša pāreja», laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietnieks Imants Vīksne

«...pilsētas pašreklāmā ieguldītā nauda atgriežas ar tūristiem, pakalpojumiem, darbavietām un ienākumiem pilsētas iedzīvotājiem.»

3.lpp.

Smakas kontrolē bargāk

Pašvaldībai radies efektīvs instruments, kā kontrolēt smakas, kas rodas no uzņēmumu ražošanas darbības. Kad dzīvojamajā zonā parādās nepatīkamās smakas, tās ķer, paņemot gaisa paraugu attiecīgajā vietā.

4.lpp.

Interese par alus svētkiem mazinās

Tradicionālie vācu alus svētki Oktoberfest šogad izraisīja neviennozīmīgu vērtējumu, par ko sākuši diskutēt arī paši organizatori – Ventspils vācu kultūras biedrība.

Duklo: Ventspils ir atsaucīga sadarbībai

Divas dienas Ventspilī viesojās Francijas vēstniecības Latvijā padomnieks sadarbības un kultūras jautājumos Deniss Duklo. Viņš atzinīgi vērtē gan Ventspils kultūras iestāžu infrastruktūru, gan baudītos ēdienus.

5.lpp. Ventiņi pasaulē

Atgriešanās ir teorētiska iespēja

Zanes domas katru dienu kavējas Anglijā, kur dzīvo un strādā gandrīz visi bērni. Viņa pati pārcelties negrasās.

Svešumā esi spiests saņemties

Romāna Stroika ar skatu uz Londonu autors Vilis Lācītis Anglijā dzīvo deviņus gadus. Turp devies, lai strādātu celtniecībā, nu viņš Oksfordas Universitātē maģistrantūrā studē antropoloģiju.

6.lpp. Sports

Mūsējie spēlēs Rietumu līgā

Baltijas Ekspreša spēlētāji debitēs Rietumu basketbola līgā un savā debijas sezonā cer cīnīties par iekļūšanu labāko trijniekā.

Ventspils peldētājiem visvairāk godalgu

Pirmajās vecmeistaru peldēšanas sacensībās Ventspilī Atvasaras relakss visplašāko medaļu klāstu izcīnīja pašmāju sportisti.

7.lpp. Intervija: Daru to, ko gribu, ko negribu – nedaru

Šobrīd INTA MUCENIECE atrodas Florencē. Viņas vārdiem runājot – mistiskajā pilsētā ar Mediči auru. Pilsētā, kurā viņa atgriežas vēl un vēl. Ne velti Florenci uzskata par renesanses – atdzimšanas, pārmaiņu un uzplaukuma – izcelsmes vietu. Arī Intā pašā iezīmējas kaut kas no renesanses laika izaugsmes un vērtību mēra. No mazas meitenes, kura agri zaudējusi māti, viņa veidojusies par uzņēmēju, kura glezno, palīdz cilvēkiem, meklē, atrod un vairo labestību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: