"Pēdējā laikā samazinās pašaizsardzības ieroču īpašnieku skaits, bet medību ieroču īpašnieku skaits palielinās," stāsta Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Atļauju sistēmas grupas vecākais inspektors Madars Briķis.

Kā informēja Briķis, šogad ieroču nēsāšanas atļaujas Kurzemē izsniegtas 750 fiziskām personām. "Vairums ir apsardzes darbinieki, kuriem ierocis ir nepieciešams darba pienākumu veikšanai. Taču ir arī cilvēki, kuri dzīvo viensētās, tālu no apdzīvotām vietām, un pistoles, revolverus vai bises iegādājas pašaizsardzībai," skaidro Briķis.

Kopumā visos VP Kurzemes reģiona pārvaldes iecirkņos reģistrēti 5942 sporta, medību un pašaizsardzības šaujamieroču īpašnieki. No tiem Liepājas iecirkņos – 2151, Ventspils - 779, Talsu - 1050, Kuldīgas - 921, Saldus - 1041.

Pašaizsardzības ieroču īpašnieku skaita samazinājums tiek skaidrots ar samērā lielajiem naudas līdzekļiem, kas jāiegulda, lai saņemtu ieroču glabāšanas atļauju un nokārtotu citas formalitātes.

Briķis arī norāda, ka ieroču īpašnieku skaits samazinājies krīzes laikā, taču tagad tas atkal pieaugot. Palielinoties arī gāzes ieroču īpašnieku skaits. Šo ieroču nēsāšanai atļauja nav nepieciešama, taču tie ir jāreģistrē VP. Kā informēja Briķis, pēdējā laikā Kurzemē reģistrēts aptuveni simts gāzes ieroču, taču kopumā to esot vairāk. Gāzes ieroču īpašniekiem, kuri tos iegādājušies senāk, kad vēl šādi ieroči nebija jāreģistrē, tas jāizdara līdz 2014.gada beigām.

Policijas rīcībā neesot informācijas, lai salīdzinātu ieroču īpašnieku skaitu Latvijā un ārzemēs, taču, salīdzinot Latvijas mērogā, Liepāja ieroču īpašnieku skaita ziņā, kā informēja Briķis, ir otrajā vietā aiz Rīgas.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: