Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca topošajām māmiņām piedāvā noklausīties izglītojošu lekciju ciklu, kā arī piedalīties praktiskajās nodarbībās, kas palīdzēs jaunajām ģimenēm sagatavoties bērniņa piedzimšanai.

Bērniņa gaidīšana ir nozīmīgs un atbildīgs laiks ikviena cilvēka dzīvē, un šis lekciju cikls jaunajiem vecākiem sniedz gan praktiskas zināšanas, gan iekšēju stabilitāti un psiholoģisko gatavību dzemdībām un bērniņa ienākšanai ģimenē. Turklāt papildus profesionālu dzemdību speciālistu sniegtajai informācijai ir iespēja tikties ar citām topošajām māmiņām un pārrunāt ar grūtniecību saistītas aktualitātes.

 

«Līdzšinējā prakse liecina, ka šīs lekcijas topošajām māmiņām ir ļoti noderīgas. Tās māmiņas, kuras lekcijas apmeklējušas, ir daudz drošākas un dzemdībās ir labāks noskaņojums. Arī mums, vecmātēm, ir vieglāk,» uzsver vecmāte Aija Ziemele.

 

Grūtniecēm tiek piedāvātas četru dažādu tēmu lekcijas: Dzemdības un pēcdzemdību periodsElpošana un pozu pielietošana dzemdībās (tās vada vecmāte Aija Ziemele), Krūts barošana (vecmātes Dailas Tauriņas vadībā), kā arīHandlings – prasmīga zīdaiņa aprūpe ikdienā (vada fizioterapeite Arnita Birziņa).

 

Jaunās māmiņas tiek aicinātas lekcijām pieteikties savlaicīgi, sākot no 30. grūtniecības nedēļas.

 

Maksa par vienu lekciju ir četri lati, bet, ja tā tiek apmeklēta kopā ar topošo tēvu vai citu radinieku, jāmaksā seši lati. Apmeklējot trīs nodarbības, ieskaitot divas lekcijas – Dzemdības un pēcdzemdību periods un Elpošana un pozu pielietošana –, kopā ar topošo tēvu vai citu ģimenes locekli, ģimene tiks atbrīvota no maksas pakalpojuma par vīra vai viena līdz divu radinieku klātbūtni dzemdībās. Jāpiezīmē, ka viena līdz divu radinieku klātbūtne dzemdību nodaļā ir maksas pakalpojums, kura cena ir 50 lati.

 

Lekciju saraksts:

  • 5. okt., 9. nov. – Dzemdības un pēcdzemdību periods;

  • 12. okt., 16. nov. – Elpošana un pozu pielietošana dzemdībās;

  • 19. okt., 23. nov. – Krūts barošana;

  • 26. okt., 30. nov. – Handlings – prasmīga zīdaiņa aprūpe ikdienā.

 

Lekcijas notiek trešdienās pulksten 17 Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas jaunā korpusa pirmā stāva konferenču zālē (ieeja no Vasarnīcu ielas). Uzziņas un pieteikšanās lekcijām pa tālruni 63624404 vai personīgi ierodoties dzemdību nodaļā pie vecmātēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: