Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Iedzīvotāju emigrācija palielinās

Latvijas iedzīvotāju skaits turpina sarukt, pārsvarā uz emigrācijas rēķina. No valsts izbrauc arī daudzi ventspilnieki – ģimenes ar visiem bērniem. Oficiālā statistika rāda, ka Ventspils pirmajā pusgadā zaudējusi vairāk nekā 300 cilvēku, novads – pusotra simta. Taču patiesībā šie cipari esot krietni lielāki.

Japānis māca strādāt ar iekārtu

Tehnoloģijas eksperts no Japānas šonedēļ Ventspils poliklīnikas mediķus apmācīja strādāt ar jauniegādāto iekārtu – daudzfunkcionālo ķermeņa masas analizatoru.

 

2.lpp. Viedoklis: «Laimes meklējumos», laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietnieks Imants Vīksne

«Šobrīd Latvijā aizbraukšana, kā arī domāšana vai runāšana par to kļuvusi par sava veida trendu - cūka valsts vainīga pie visām tās indivīdu nelaimēm.»

3.lpp.

Preces no Vācijas: cena un kvalitāte

Ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju, kad cenas Latvijas veikalos ir vienas no augstākajām Eiropā, bet algas – vienas no zemākajām, daudzi ventspilnieki meklē, kur var lētāk nopirkt pārtikas un pirmās nepieciešamības preces.

Prezidents izvētījis partijas

Valsts prezidents Andris Bērziņš vakar noslēdzis pirmo sarunu kārtu ar Saeimā ievēlētajām partijām. Lēmumu par koalīcijas sastāvu prezidents līdz nākamās nedēļas beigām gaida no partijām.

4.lpp.

Ventspils vidējā pedagoga portrets

Pirms Skolotāju dienas, mēģinot uzskicēt Ventspils vidējā pedagogu portretu, secinājām – tas ir cilvēks, kurš pats labprāt mācās, iesaistās dažādos projektos un izmanto jaunās tehnoloģijas.

5.lpp. Veselība

Sirds veselība – paša rokās

Sirds veselības dienas, ko visā pasaulē atzīmē 29. septembrī, būtība ir pievērst uzmanību savai veselībai. Nevis veselībai vispār, bet ar dažādu aktivitāšu palīdzību vērsties pie katra cilvēka personīgi un likt viņam atbildēt pašam sev uz jautājumu: ko tu dari, lai būtu vesels? Lai saprastu un izpildītu vienkāršās prasības, kas vērstas uz sirds veselību, nav jāstudē medicīnas enciklopēdijas un jārokas interneta dziļumos. Ir jāmīl un jāciena savs ķermenis, ko devuši vecāki.

Infarkts piezagās negaidot

Kad Benita pavisam negaidīti piedzīvoja infarktu, viņai bija 50 gadu. Pirms tam nekādu īpašu sirds vainu nav bijis, ja neskaita paaugstinātu asinsspiedienu kopš jaunības. Paaugstinātais asinsspiediens ārstēts, lietotas zāles.

6.lpp. Sports

BMX braucēji ielaužas Latvijas elitē

Uzrādījuši labus un teicamus rezultātus Latvijas un Baltijas čempionātā, kā arī sekmīgi startējuši prestižajās Latvijas Grand Prix sešu posmu sacensībās, ventspilnieki spējuši ielauzties mūsu valsts labāko BMX braucēju pulkā.

Mūsējie cīnās par Latvijas kausu

Ventspilī galda hokeja sezona tika atklāta nedēļu ātrāk nekā Latvijā. Tās bija Jaunrades nama atklātā kausa izcīņas pirmā posma sacensības, kam sekoja cīņas valsts līmenī – Latvijas kausa izcīņas pirmais posms.

7.lpp. Kultūra

Kurpnieks: Vēlos būt dzīvs cilvēks

Kādu brīdi padarbojies Rīgā, izmēģinot savas spējas nekustamā īpašuma pārdošanā, Ventspilī atgriezies dzejnieks, viņš arī mūziķis, arhitekts, akmeņkalis, kamīnmeistars un izgudrotājs, Ivars Kurpnieks.

Rakstniece Kristīne Ulberga vērtē Mairas Asares grāmatu "Sieviešu zona"

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: