No Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta ievēlētās deputātes Danas Reiznieces-Ozolas vietā 11.Saeimā līdz jaunajam gadam darbosies pašreizējā labklājības ministre Ilona Jurševska, jo Reizniece uz laiku noliks deputāta mandātu bērna kopšanas atvaļinājuma dēļ.

Kā ziņots, dienu pirms vēlēšanām Reizniecei-Ozolai piedzima meitiņa. Politiķe tika ievēlēta jaunajā Saeimā kā pirmā no ZZS saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā.

Reizniece-Ozola plāno ierasties uz pirmo Saeimas sēdi, kur nodos deputāta zvērestu. Pēc tam viņa uz laiku noliks savu deputāta mandātu, bet tā dēvēto "mīksto" mandātu iegūs Jurševska, kura palika pirmā "aiz strīpas" Kurzemes vēlēšanu apgabalā. Reizniece-Ozola Saeimā plāno atgriezties pēc Jaunā gada.

Reizniece-Ozola dzimusi 1981.gadā Kuldīgā. Politiķe pārvalda piecas svešvalodas - angļu, krievu, franču, spāņu un vācu. Reizniece bijusi Ventspils pilsētas domes Investīciju nodaļas vadītāja, Ventspils Augsto tehnoloģiju parka valdes locekle.

Kā ziņots, ZZS jaunajā Saeimā pārstāvēs 13 deputāti. No Rīgas saraksta Saeimā ievēlēts Raimonds Vējonis un Kārlis Seržants, no Vidzemes - Jānis Dūklavs, Ingmārs Līdaka un Iveta Grigule, no Latgales - Jānis Klaužs un Rihards Eigims, no Kurzemes - Reizniece-Ozola, Aija Barča, Jānis Vucāns, bet no Zemgales - Augusts Brigmanis, Andris Bērziņš un Uldis Augulis.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: