Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Vai skola tikai gudrajiem un smukajiem?

Dienu pirms jaunā mācību gada sākuma vienā no Ventspils skolām vēlējās atbrīvoties no nākamās pirmklasnieces. Potenciālā klases audzinātāja iespieda mammai rokās iesniegumu, kas viņai bija pašrocīgi jāuzraksta, lūdzot, lai viņas meitiņai nozīmētu mājmācību. Klāt bija pievienots saraksts ar ārstiem (logopēds, psihiatrs utt.), kam būtu jāapstiprina skolotājas lēmums.

Muzicēs mazāk

Mazajiem mūzikas skolas audzēkņiem instrumenta apguvei atvēlētais laiks no šī gada septembra ir samazināts. Muzicēt gribētāju skaits pilsētā pieaug, bet Kultūras ministrijas finansējums nemainās.

2.lpp. Viedoklis: «Bezdomu izlase», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Cilvēkiem tiek stāstītas muļķības par to, ka ir jācīnās pret ietekmīgiem politiķiem, bet, ko gan mūsu labā var izdarīt neietekmīgi politiķi? Neko.»

3.lpp.

Iestājas par pensijām un uzņēmējiem

Uz tikšanos ar ZZS Ventspils deputātu kandidātiem sanāca krietns bariņš ļaužu. Pensionāri pauda cerību, ka viņiem turpmāk tiks maksātas ne vien izdzīvošanas vērtas pensijas, bet arī būs iespēja redzēt savus bērnus un mazbērnus Latvijā. Šobrīd liela daļa no viņiem strādā ārzemēs.

Zorro ciemojas Ventspilī

Zatlera Reformu partijas tikšanās, kurā daļa ventspilnieku bija partijas vietējo līderu savervēti atbalstītāji, bet otra pārstāvēja oponentu partijas, izvērtās par asu vārdu apmaiņu.

4.lpp. Novadā

Tūrisma bizness bijis ienesīgs

Novada tūrisma uzņēmēji par šīs vasaras klientu pieplūdumu un attiecīgi ieņēmumiem nesūdzas. Uzņēmēju maciņus pildījuši gan rīdzinieki, gan ieceļotāji no citām valstīm.

Siltums un ūdens maksās dārgāk

Komunālo pakalpojumu rēķini no decembra lielākajai daļai novada iedzīvotāju būs lielāki nekā līdz šim. Dome apstiprinājusi jaunos pakalpojumu tarifus.

5.lpp. Problēma

Vai skola tikai gudrajiem un smukajiem?

6.lpp. Sports

Rodeo – septiņkārtēji Latvijas čempioni

Izstrādājot uzvaras nesošu taktiku un lieliski veicot pēdējos divus čempionāta posmus, motoklubs Rodeo otro gadu pēc kārtas triumfējis Latvijas atklātajā čempionātā motokrosā.

Ievai Gailei sekmīga debija ISU sacensībās

Ventspils daiļslidotāja Ieva Gaile, sekmīgi debitējot ISU (Starptautiskā Slidošanas asociācija) organizētajās starptautiskajās junioru sacensībās daiļslidošanā, pārsteigusi ne tikai pati sevi, bet arī savu treneri Jeļenu Rižiku.

7.lpp. Veselības aprūpe

Iekārta arī veseliem cilvēkiem

Ventspils poliklīnika iegādājusies jaunu iekārtu – daudzfunkcionālu ķermeņa masas analizatoru. Šī iekārta tiks izmantota ne tikai ārstniecībai, bet profilakses nolūkos noderēs arī ikkatram iedzīvotājam.

Ventspilī slimnīca strādā stabili

Augustā vairākas lokālās slimnīcas, tostarp Kuldīgas, Cēsu un Ogres, rīkoja protestu akcijas par nepietiekamo valsts finansējumu. Ventspils slimnīcā situācija ir stabila.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: