5.-7. augustā Ventspils svinēja savu 721. dzimšanas dienu, bet svētku kulminācija bija sestdien.

Svētku programma

Viodeo no pasākumiem

Pilsētas balvu pasniegšana

Skulptūra „Staltbriežiem Kurzemē – 100” atklāšana


Fotogrāfijas no pasākumiem:

Svētki promenādē

Vakara pasākums Ostas ielas promenādē, salūts

Pilsētas svētki Lielajā laukumā

Svētku gājiens 

Sports pilsētas svētkos pludmalē

P. Čaikovska opera "Jevgēņijs Oņegins" 

Kantrī piesitiens Piedzīvojumu parkā un staltbrieža skulptūras atklāšana

 Ziedu paklāju festivāls

I Starptautiskais Amatniecības forums

Ekumeniskais dievkalpojums

Ventspils domes apbalvojumu pasniegšanas ceremonija

 

Svētku ieskaņā 2.augustā teātra namā „Jūras vārti” ventspilnieki un pilsētas viesi varēja noskatīties Pētera Čaikovska operas „Jevgēņijs Oņegins” iestudējumu, kurā Tatjanas lomā iejutās pasaulslavenā latviešu operdziedātāja Maija Kovaļevska, bet Jevgeņiju Oņeginu atveidos Natans Gans no Amerikas Savienotajām Valstīm. Pie diriģentu pults – maestro Aleksandrs Viļumanis.

Piektdienā, 5.augustā uz pasākumu kantrī noskaņās aicināja Piedzīvojuma parks. Ikvienam interesentam pirmoreiz bija iespējams aplūkot tēlnieka Gļeba Panteļejeva veidoto staltbrieža skulptūru, kas tapusi par godu simtgadei, kopš Ventspils puses mežos mīt staltbrieži.

Savukārt dienas novakarē Rātslaukumā Ventspils Pilsētas svētku atklāšanas ceremonijas laikā kā ik gadu tika pasniegti  Ventspils pilsētas domes apbalvojumi– Lielā balva un astoņas Balvas.  

Dažādi sporta un atpūtas pasākumi notika arī Ventspils Zilā karoga pludmalē. 

Sestdiena 6.augusts tradicionāli iesākās ar svētku gājienu, kurā piedalījās Ventspils pašvaldības uzņēmumi, iestādes, organizācijas, amatiermākslas kolektīvi, iedzīvotāji un svētku viesi ar atraktīvām darbinieku prezentācijām un tehniku.

Lielajā laukumā visas dienas garumā muzikālo karuseli „Viena vieta uz brieža vēl brīva ...”iegrieza Ventspils amatiermākslas kolektīvi un arī vieskolektīvi. Savukārt pievakarē ikviens, kurš vēlējās pārbaudīt savas muzikālās dotības, varēja piedalīties Latvijas karaoke čempionātā, lai iegūtu vērtīgas balvas un tiesības pārstāvēt Latviju starptautiskajā karaoke konkursā.

Rātslaukumā notika plašs grāmatu tirdziņš, darbojās radošās darbnīcas, notika literārie lasījumi un skanēja muzikāli priekšnesumi.

Kā katru gadu neatņemama Ventspils Pilsētas svētku sastāvdaļa ir Baltijas Ziedu paklāju festivāls. Šogad tas norisinājās jau vienpadsmito reizi, pulcējot 44 puķu draugu komandas no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas. Ziedu paklāja festivāla devīze ir „Es ziedu – dziedu Tev!” – katra ziedu paklāju tēma bija kāda dziesma. Skaņdarbi, kas iedvesmojuši festivāla dalībniekus , tika izdziedāti dienas koncertā Ostas ielas promenādē uz centrālās skatuves. Tās izpildīja vokāli instrumentālais ansamblis „Egle” un Miks Dukurs ar pavadošo grupu.

Dienas vidū Ostas ielas promenādē modes dāmas priecēja televīzijas dīvas Ketijas Dombrovskas vadītā programma „Stila kokteilis”. Programmas ietvaros notika frizieru mākslas un vizāžistu konkurss-šovs „Jūras orhideja”, modes un body art šovs, darbojās dāmu tirdziņš „Andele mandele” , kā arī foto un stila darbnīca. Savukārt ielu kultūras cienītājus uz programmu „Hip Hop zapte” ielūdza Mixmaster AG , lai radošajās darbnīcās kopīgi izmēģinātu spēkus hip hop dejās, bīboksā, ielu vingrošanā un citos ielu mākslas veidos. Stiprā dzimuma pārstāvjiem, līdzsvara saglabāšanai, bija iespēja pavērot Latvijas spēkavīru čempionāta superfinālu, kurā par čempiona titulu sacentās Latvijas spēcīgākie vīri.

Amatus godā cēla ne tikai Ostas ielas promenādē, kur darbolās plašs svētku tirdziņš, bet arī Livonijas ordeņa pilī, kur vietējais jokdaris Tils kopā ar draudzeni Pūci iepazīstināja ar cunftēm, viduslaiku amatiem un ieražām, kā arī Amatu mājā, kur savu meistarību demonstrēja 1.Starptautiskā Amatniecības foruma viesi no piecām valstīm.

Ventspils Jaunrades nams romantiski noskaņotajiem svētku viesiem piedāvāja piedalīties mēness novērojumos, un kopīgi muzicēt brīvā mikrofona koncertā.

Sestdienas izskaņā, pirms ikgadējā krāšņā salūta, Ostas ielas promenādē muzicēja starptautiski atpazīstamākā Latvijas blūza grupa „Latvian Blues Band” un viesmākslinieks - leģendārais blūzmenis Boney Fields (ASV), kā arī Jelgavas bigbends kopā ar solistiem Lieni Candy, Ievu Kerēvicu, Normundu Rutuli un Jāni Kurševu.

Svētku ballē Reņķa dārzā populārākās Imanta Kalniņa, Raimonda Paula un Adriana Kukuvasa dziesmas izpildīja Latvijas vadošie vieglās mūzikas vecmeistari Olga Rajecka, Uģis Roze, Viktors Lapčenoks un Adrians Kukuvass. Par balles apmeklētāju noskaņojumu gādāja grupas „Otra puse” un „Rīgas Viļņi”. Savukārt lielajā teltī valdīja pavisam citāda gaisotne, jo savu ilggadējo dīdžejošanas pieredzi demonstrēja Mixmasters AG, uzstāsies Goran Gora kopā ar grupu „The Yrs”, kā arī fanus priecēja ventspilnieki „The Seven Floor”

7.augustā ikviens bija laipni aicināts uz Amatu dienu un Amatniecības foruma viesu darinājumu tirdziņuPiejūras brīvdabas muzejā.

Pārventas centrā tradicionāli notika bardu koncerts, bet Pārventas bibliotēkā kamermūzikas koncerts „Vācu un franču šedevri” ar Liepājas simfoniskā orķestra koka pūšamo instrumentu ansambļa „Amber Sound Quintet” un pianistes Ievas Kļaviņas piedalīšanos.

Pašus mazākos svētku apmeklētājus Bērnu pilsētiņā un bērnu parkā „Fantāzija” uz dzimšanas dienas torti ielūdza pilsētas Karlsons.

Svētku izskaņā teātra namā „Jūras vārti” ventspilniekus un pilsētas viesus gaidīja īpašs muzikāls notikums - Uģa Prauliņa vēsturiskās folk-baroka operas „Opera Ficta” pirmizrāde.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: