Atklātā vēstulē Valsts prezidentam Valdim Zatleram venstpilnieki pauž nosodījumu viņa rīcībai.

Publicējam vēstuli pilnā apjomā:

Vai Zatlers ir arī ventspilnieku prezidents

Mēs, zemāk parakstījušies Ventspils iedzīvotāji, iepazīstoties ar Valsts prezidenta Valda Zatlera 2011.gada 28.maija paziņojumu Latvijas tautai, vēlamies saņemt skaidru atbildi – vai šis prezidents uzskata sevi par visas Latvijas valsts vai tikai kādas tās daļas prezidentu? Vai prezidents nolēmis šķirot un sanaidot dažādas Latvijas malas tikai tāpēc, lai sasniegtu kādus visai tautai neredzamus mērķus, tādā veidā kārtīgos, strādīgos, izdomas bagātos ventspilniekus pretstatot Latgalei un Vidzemei? Mums ir kauns Jūsu vietā, Zatlera kungs.

Mēs, venstpilnieki, tāpat kā visa Latvija, izjūtam krīzes radīto nodokļu sloga palielinājumu, darba algu samazinājumu un kredītmaksājumu izdevumus. Īpaši netaisnīga un sāpīga, tāpat kā visai Latvijai, mums bija Dombrovska valdības iepriekšējās Saeimas laikā pieņemtais lēmums voluntāri samazināt pensijas. Šo valsts konstitūcijas pārkāpumu novērsa Satversmes tiesa, bet ne Saeimu, ne valdību Jūs kā Valsts prezidents par šo antikonstitucionālo rīcību atlaist nerosinājāt. Pa mūsu kabatām sāpīgi sita arī otrās Dombrovska vadītās valdības īstenotie nebeidzamās budžeta konsolidācijas pasākumi, kuru rezultātā pretēji pirmsvēlēšanu solījumiem netika mazināti izdevumi, bet gan uzkrauti arvien lielāki nodokļi tautai. Arī par šiem meliem Jūs Saeimu netlaidāt un valdībai neveltījāt nevienu kritisku vārdu.

Kaut gan tautas nepamierinātības iemesls ir tieši šis – arvien dziļākā nabadzība, kurā jau trešo gadu pēc kārtas tautu grūž Dombrovska vadītās valdības. Pietiks reiz aizsegties ar frāzēm par oligarhiem, ja Ministru kabinetu vada „gaišais spēks”. Vai viņam ne par ko nav jāatbild?

Ventspilnieki atbalstīja Jūsu ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā, cienot Jūs kā humānās ārsta profesijas pārstāvi, pretēji ķengām un lamām, ko Jums pirms četriem gadiem veltīja tagad lielākie glaimotāji. Taču Jūs, kam tā patīk sevi dēvēt par „tautas prezidentu”, acīmredzot uzskatāt, ka esat tautas, bet ne Ventspils tautas, prezidents.

Mums bija neērti klausīties Jūsu runu, kurā Ventspils sasniegumi, arī krīzes laikā piesaistot Eiropas Savienības līdzekļus, mērķtiecīgi meklējot un atrodot investorus, būvējot jaunas rūpnīcas, tīrot un sakopjot savu pilsētu, tika saistīti ar oligarhu interesēm un Latgales un Vidzemes diskrimināciju. Tie nav Valsts prezidenta cienīgi vārdi, tā var runāt tikai tautas šķēlējs un naidotājs.

Paskatieties taču objektīvi, kas notiek Ventspilī! Šādu pašvaldības darbību Starptautiskais Valūtas fonds ar sajūsmu atzītu par piemērotu visas valsts pārvaldei – Ventspils budžetā ir pārpalikums, katrs santīms tiek tērēts tikai pec rūpīgas analīzes un ar apdomu, tajā pašā laikā attīstot pilsētas iedzīvotājiem svarīgas lietas, kas vienlaikus var ienest naudu arī kā tūrisma apskates objekti. Pēdējos septiņos gados Ventspilī, neskatoties uz krīzi, atvērtas 20 jaunas ražotnes un pat rekonstruēts tilts. Vai tāpēc, ka mūsu pilsētai ir slikti saimnieki? Vai tiešām rūpīgs darbs un pilsētas interešu aizstāvēšana tagad ir kas slikts, nosodāms un peļams? Ja Latvijas valsts ierēdņi tā aizstāvētu mūsu visu intereses starptautiskajā līmenī, kā to Ventspilī dara Lembergs, Vītoliņš un Blumbergs, mēs sen dzīvotu daudz labākā un pārtikušākā valstī. Tieši tā!

Ir laiks beigt pīt intrigas un sākt strādāt! Tā, kā to dara Ventspilī! Uz to aicinām arī Valsts prezidentu.

Ar cieņu,

V.Šengelija, V.Bērante, E.Didrihsone, A.Kļaviņa, J.Krilovs

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: