Ceturtdien Ventspilī ieradīsies Taizemes Karalistes Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Prāvits Čaimonkols ar delegāciju, lai pārrunātu tālākas sadarbības iespējas Ventspils brīvostas pārvaldē, Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā un SIA „Dendrolight”.

Vizītes pirmajā dienā valsts sekretāra vietnieks tiksies ar Ārlietu ministrijas Ekonomisko un divpusējo attiecību direkcijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Latvijas Tūrisma valsts attīstības aģentūras un vēl citu iestāžu pārstāvjiem. Savukārt otrajā dienā delegācija ieradīsies Ventspilī, kur apmeklēs Ventspils brīvostas pārvaldi, Ventspils Augsto tehnoloģiju parku un SIA „Dendrolight Latvija”.

Taizemes delegācija Latvijā uzturas no 17.līdz 19.maijam. Vizīte tiek organizēta, lai meklētu abu valstu ekonomiskās sadarbības iespējas, kā arī stiprinātu politisko dialogu. Par potenciālām sadarbības nozarēm Latvijas un Taizemes attiecībās tiek uzskatītas tranzīts un loģistika, farmācija, tūrisms, kā arī inovatīvās tehnoloģijas.

Taizeme tiek uzskatīta par vienu no straujāk augošajām Dienvidaustrumāzijas ekonomikām, kas 2010.gadā piedzīvoja iekšējā kopprodukta kāpumu vairāk nekā 7% apmērā. Latvija un Taizeme ir ASEM (Āzijas-Eiropas Samits) dalībvalstis un kopīgi sadarbojas kā starptautisku politisku, tā drošības jautājumu risināšanā. ASEM pakļautībā darbojas Āzijas un Eiropas fonds, kura mērķis ir veicināt kultūras un izglītības projektu attīstību starp reģioniem, un Latvija uzlūko šo fondu kā potenciālu sadarbības platformu.

Prāvits Čaimonkols uzsāka karjeru Taizemes diplomātiskajā dienestā ASEAN departamentā, vēlāk strādājis dažādos amatos, kas saistīti ar starptautiskajām organizācijām, tāpat bijis padomnieks Taizemes vēstniecībā Vīnē, Austrijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: