Ventspils pilsētas dome atbalsta dalību projektā ”Multimediju un interaktīvās televīzijas izmantošana izglītības un apmācību kvalitātes un efektivitātes uzlabošanai”.

Projektā "Ventspils Digitālais centrs" plāno attīstīt un demonstrēt iespējas kā celt reģiona konkurētspēju un inovētspēju, kā arī kā kopējā ekonomikas attīstība var tikt veicināta ar pārrobežu sadarbību, izmantojot modernas 2D un 3D telekomunikācijas pārraides, iesaistot studentus un pasniedzējus no Ventspils Augstskolas un Kauņas Tehniskās universitātes, sadarbībā ar Lietuvas Kabeļtelevīzijas asociāciju. Projekta laikā tiks izveidoti jauni pakalpojumi – apmācības, konsultācijas un informatīvie materiāli – iedzīvotājiem un uzņēmumu speciālistiem gan Latvijā, gan Lietuvā, izmantojot interaktīvās kabeļu TV tehnoloģijas. Plānots paplašināt Ventspils pilsētas serveru sistēmu, iegādājoties modernu aprīkojumu un programmnodrošinājumu.

Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 225000 LVL - Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 191250 LVL apmērā, valsts budžeta dotācija 11250 un Ventspils pašvaldības līdzfinansējums 22500 apmērā.

Plānotais projekta īstenošanas laiks ir 2011.–2013. gads.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: