Divi iereibuši jaunieši valsts svētkus svinējuši, noraujot un saplēšot Latvijas karogu.

Incidents noticis 4. maija vakarā Inženieru ielā 85 – divdesmit vienu gadu vecie jaunieši salauza karoga kātu, bet pēc tam arī saplēsa Latvijas valsts karogu.

Jaunieši norāvuši karogu, kas bijis izkārts pie daudzdzīvokļu mājas Inženieru ielā 85, Ventspilī. Vīrieši arī nosmērējuši karogu ar pagaidām nenoskaidrotu vielu un uzmetuši to uz jumtiņa pie daudzdzīvokļu mājas ieejas.

Jauniešu rīcību pamanījis kāds iedzīvotājs, kurš par to paziņojis policijai. Abi jaunieši nav latviešu tautības, un pašvaldības policijai izdevies viņus aizturēt vēl notikuma vietā. Tā kā jaunieši bijuši alkohola reibumā, policija pagaidām viņus vēl nav nopratinājusi, lai noskaidrotu šādas rīcības iemeslus. Pagaidām policijas rīcībā nav informācijas, ka jaunieši būtu kādas organizācijas biedri.

Policija sākusi kriminālprocesu par valsts simbolu zaimošanu. Jauniešiem draud brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām.

Valts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons atzina, ka šādi gadījumi Ventspilī notiek reti - 10 gadu laikā, iespējams, bijis viens valsts simbola zaimošanas gadījums.

ventasbalss.lv, LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: