No 2. janvāra darbu Ventspils novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja amatā sācis Juris Jope, kurš pēdējo pusotru gadu vadīja pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrību Ventspils tirgus. Vaicāts par pārmaiņu iemesliem, Jope pauda uzskatu, ka jaunais amats ir daudz tuvāks viņa ampluā.

Aizvadītā gada izskaņā novads bija izsludinājis Kultūras nodaļas vadītāja vakanci, un decembra domes sēdē pašvaldības izpilddirektors Juris Krilovskis ziņojumā deputātiem pieteica jauno speciālistu: «Viņš ir pietiekami atraktīvs un enerģisks cilvēks. Domāju, ka kultūras nodaļai ar jauno gadu būs tādas savā ziņā pozitīvas, jaunas vēsmas. Tiešām varēja sarunās redzēt, ka idejām bagāts.» Izpilddirektors arī norādīja, ka jaunajam nodaļas vadītājam būs jāķeras pie veiktajā kultūras jomas auditā konstatēto nepilnību novēršanas.

Juris Jope, kurš jaunajā darbā strādā vien nepilnu mēnesi, stāsta, ka saredz novadam lielu potenciālu attīstībai. «Novads ir ļoti plaša telpa ar ļoti augstu potenciālu. Tikai jāattīsta jau esošās lietas un jārada jaunas. Novadā ir ļoti daudz skaistu vietu – ne tikai kultūras nami, bet arī baznīcas un muižas, daba, kur var taisīt kādus kultūras pasākumus, kas interesētu gan vietējiem novada iedzīvotājiem dažādos pagastos, gan arī piesaistītu tūristus, novada viesus,» teic jaunais Kultūras nodaļas vadītājs. Šobrīd viņš apgūst jauno darba lauku un novadā esošās kultūrvietas – kultūras namus, estrādes un bibliotēkas.

Viņš norāda, ka šajā gadā strādās priekšgājējas sagatavotā budžeta ietvaros. «Šogad būs uzstādījums attīstīt to, kas ir iesākts. Budžets faktiski ir jau apstiprināts šim gadam, bet tas jau netraucēs arī meklēt dažādus sponsorus no malas, piesaistīt līdzekļus kultūras attīstībai,» stāsta Jope. Viņš apņēmies analizēt, kā veidoti līdzšinējie pasākumi, kāda bijusi to panākumu atslēga, un domāt, kā tos attīstīt.

To, ar kādām jaunām idejām un iecerēm sācis darbu, viņš gan šobrīd atturas atklāt – jaunās idejas, kas esot daudz un dažādas, nākšot dienasgaismā tad, kad būšot kādu mēnesi vai divus ar visu, kas iepriekš noticis, iepazinies. Viņš jau ir lietas kursā par pērn veiktā audita rezultātiem un tajā konstatētajām nepilnībām. «Bet tas nav nekas tāds, kas nav atrisināms. Tāda sakārtošanas lieta,» teic Jope.

Janvārī, kamēr nav atrasts jauns pašvaldības SIA Ventspils tirgus vadītājs, Jopem iznākšot paralēli būt abās vietās. Jope priecājas, ka tas iekritis janvārī, kad tirgū ir samērā klusāks periods, neskaitot budžeta apstiprināšanu. Viņš neizslēdz iespēju, ka, arī neesot tirgus vadītājs, Vecpilsētas tirgus laukumā arī šajā gadā varētu sarīkot kādus pasākumus – tas būšot atkarīgs no tā, vai uzrakstītie un iesniegtie projektu pieteikumi konkursos saņems prasīto finansējumu. Vienlaikus Jope piebilst, ka tas būs atkarīgs arī no citiem faktoriem, jo novadā plānots liels skaits pasākumu un sagaidāms, ka tie prasīs daudz laika.

Jope pēc izglītības ir aktieris un dziedātājs, un arī radošo darbību, pārceļoties uz dzīvi Ventspilī, viņš nav pametis novārtā – ja operas, koncertuzveduma vai kamermūzikas koncerta piedāvājums šķiet saturiski tuvs, viņš pieņemot uzaicinājumus un piedaloties koncertos un izrādēs. Pirms nedēļas Jope kāpis uz skatuves operas gadumijas koncertā, nesen piedalījies arī operas pirmizrādē Liepājā. Viņš nodarbojas arī ar pasākumu vadīšanu. «Tādas jēgpilnas, saturiskas izrādes vai koncerti, kas nav repertuāra koncerti, kur jāspēlē katru mēnesi, – tādi projekti man ir. Sanāk gan daudz ko atteikt, bet šad tad, kad ir iespēja un pašam brīvāks laiks, turu sevi formā,» norāda Jope.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    JānisM 23.01.2024, 08:38:27

    Lieliski! Lai veicās. Pagājušo gadu uztaisījām foršas ballītes tirgus laukumā!

  • -2
    sranskis 23.01.2024, 10:12:44

    Varbūt kultūras jomā būs lielāka jēga no šīs personas. Tirgū vajag rīkot ne tikai tingeltangeļus un trādirīdi, bet arī sniegu un ledu no tirgošanās laukuma attīrīt!

  • -5
    lasma 2 25.01.2024, 14:17:20

    vau pilsēta ar rītdienu, kas notiek, jau kurais speciālists aizmūk no pilsētas uz novadu. Neticu ka novadā lielākas algas, un nav arī dažādi labumi, ā pilsētā, bet speciālisti aiziet. Tas liek aizdomāties.

  • -4
    lasma 2 25.01.2024, 14:18:24

    Man gan tagad bija prieks iet uz tirgu, tur viskautkas notika, tirgošanās, koncerti, pasākumi, paldies par to.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: