Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas bērnu nodaļā izveidots rehabilitācijas kabinets, kur mazos pacientus pieņem ergoterapeits un profesionāls zīdaiņu, bērnu masieris.

Ergotrapeits ir augsti kvalificēta ārstniecības persona, kas pielietojot mērķtiecīgus vingrinājumus vai spēli, cenšas novērst pēc saslimšanas radušās komplikācijas un veicina indivīda neatkarību ikdienā. Ergoterapeits rosina pacientu adaptēties jaunos apstākļos un attīsta vienkāršas ikdienas dzīves aktivitātes, kas pēkšņi kļuvušas apgrūtinošas. Tas tiek panākts piemērojot dažādus vingrinājumus, metodes un palīglīdzekļus, ja nepieciešams, pielāgojot pacienta mājas vidi.

 

Ergoterapeita pakalpojumi ieteicami pacientiem ar neiroloģiskām saslimšanām, bērniem ar autismu, Dauna sindromu, artrītu, pēc roku traumām, bērniem ar diagnozi hiperaktivitāte. Katram pacientam problēmu risināšanā tiek piemērota individuāla pieeja.

 

Strādājot ar bērniem, ergoterapeits izmanto spēles elementus. Terapijas laikā, pielietojot sensoro (5 maņu) stimulāciju, sīkās motorikas (roku - pirkstu veiklības, koordinācijas) trenēšanu, uzmanības un koncentrēšanās spēju, ikdienas aktivitāšu praktisko iemaņu trenēšanu un arī Bobota teorijas elementus. Šī terapija pamatojas uz kustību un smadzeņu darbības savstarpējo saikni. Bobota terapija attīsta bērna kustību iespējas, veicina pozas stabilitāti, uzlabo ķermeņa izjūtu un sekmē pozas simetriju.

Bērnu nodaļas pacientiem šo speciālistu pakalpojumi ir bez maksas, pārējiem pacientiem – par maksu. Ārstēšanas kursa ilgums un intensitāte ir atkarīga no bērna slimības diagnozes.

 

Bērnu rehabilitācijas kabinetā tiek piedāvāti arī masāžas pakalpojumi trīs vecuma grupām. Masāžas bērniem un zīdaiņiem pieejamas katru darba dienu no plkst. 8 līdz 12, bet ergoterapeita pakalpojumi no plkst. 12 līdz 16. Tālrunis uzziņām 636 24665.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: