Lielāka uzmanība autoceļu uzturētāji turpmāk pievērsīs seguma sakārtošanai pēc ziemas, veicot brauktuvju defektu remontu, bojāto satiksmes organizācijas līdzekļu atjaunošanu un ceļa joslas sakopšanu.

Ceļu uzturēšanas darbi tiks veikti, pamatojoties uz uzturēšanas klasēm A (augstākā), B, C un D (zemākā). Ceļu uzturēšanas klases ceļiem vai to atsevišķiem posmiem noteiktas izvērtējot to nozīmi un satiksmes intensitāti, līdz ar to augstākas uzturēšanas klases ceļi pēc ziemas tiks sakārtoti ātrāk.

Plānots, ka līdz 1. jūnijam tiks sakārtoti A uzturēšanas klases autoceļi, kuros satiksmes intensitāte ir virs 1000 automašīnām diennaktī, līdz 15. jūnijam tiks sakārtoti B uzturēšanas klases autoceļi, kuros satiksmes intensitāte ir virs 500 automašīnām diennaktī un līdz 1. jūlijam - C un D uzturēšanas klases autoceļi, kuros satiksmes intensitāte ir zemāka par 500 un 100 automašīnām diennaktī.

Ar valsts autoceļu uzturēšanas klašu un avārijas stāvoklī esošo ceļu posmu detalizētiem sarakstiem, kas uzturami ar pazeminātām prasībām 2011. gada vasaras sezonā var iepazīties www.lvceli.lv sadaļā ”Valsts autoceļu uzturēšanas līmenis”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: