Kleitas ir vissievišķīgākais apģērbs, bez kura nav iedomājama sievietes garderobe. Kleitas piegriezums un izvēlētais audums ir divi galvenie kritēriji, kam pievēršam uzmanību, iegādājoties gatavu kleitu. Savukārt, ja plānojam kleitu šūt pašas vai apmeklēt šuvēju, visa procesa sākumā ir piemērots audums. 

Dāmas, kas pašas šuj vai apģērba šūšanu pasūta, zina, ka nav vērts tērēt laiku un naudu, ja konkrētai kleitas iecerei nav atrasts piemērots audums. Par auduma vizuālām un tehniskām īpašībām ierasti pārliecināmies to aptaustot ar roku, tā novērtējot auduma caurspīdīgumu un plastiskumu, faktūru, spīdumu, bet, pieliekot pie sejas –auduma toņa pieskaņojumu sejas krāsai. Šķiet, to var izdarīt vienīgi uz vietas audumu veikalā, tādēļ vēl pavisam nesen bija grūti iedomāties audumu iegādi internetā, taču šobrīd šo iespēju izmanto daudzas. Kas ir mainījies?

Gandrīz visiem lielākajiem audumu veikaliem šobrīd ir savas interneta vietnes, kas ļauj vispirms iepazīties ar piedāvājumu internetā, bet šaubu gadījumā pārliecināties par auduma piemērotību jau uz vietas veikalā. Regulāras pircējas parasti tik labi orientējas sava iecienītā veikala piedāvājumā, ka ar laiku viņām nesagādā problēmas izvēlēties un nopirkt audumu arī tiešsaistē. Šajā rakstā uzzināsiet dažus vispārējus ieteikumus, lai kleitas auduma iegāde internetā izdotos.

Kādi ir populārākie kleitu audumi?

Vispirms noteikti jāpasaka, ka audumu piedāvājums dažādos interneta resursos ir liels, tādēļ pieminēsim tikai pašus populārākos.

Poliesters

Poliestera audumiem mūsdienās ir ļoti plašs pielietojums. Šie audumi ir izturīgi, bieži pēc taustes patīkami un praktiski neburzās. Poliesteru izmanto gan vienu pašu, gan pievieno citām šķiedrām – tā pievienošana dabiskām šķiedrām mūsdienās ir ļoti populāra. 

Ja gribat kleitu, kuru nebūs jāgludina, tad izvēlaties audumu, kura sastāvā ir poliesters. Poliestera audums neizbalo, ilgi kalpo un labi atgrūž mitrumu.

Lins

Lina audums savu dabisko īpašību dēļ ir iecienīts, taču nederēs visiem - šujot apģērbu, ieteicams izvairīties no sarežģītiem modeļiem, drapējumiem, jo jārēķinās, ka audums burzīsies un izstrādājums būs grūti gludināms. Lina auduma bagātīgās dabīgās nokrāsas padara to atšķirīgu un viegli atpazīstamu. Audumu pirms šūšanas vēlams izmazgāt, lai novērstu gatavā apģērba raušanos.

Kokvilna

Kokvilnas audums ir mitrumu absorbējošs, kas padara to īpaši pievilcīgu valkāšanai karstā laikā. Kokvilnas auduma kvalitāte ir atkarīga no šķiedru garuma un apstrādes metodēm. Kokvilnas audumi burzās un mazgājot var sarauties, tādēļ pirms piegriešanas un šūšanas, tos vēlams izmazgāt. Kokvilnas šķiedru audumu ražošanā izmanto gan tīrā veidā, gan kombinējot ar citām šķiedrām, piemēram, elastānu un poliesteru. 

Zīds

Šobrīd popularitāti guvis matēts zīda audums ar izcilām estētiskām un praktiskām īpašībām. Audumam ir patīkama tekstūra, un tas ir izturīgs, audums pieejams dažādos toņos un nokrāsās. Kleita no zīda skaisti pieguļ augumam, neizraisa alerģiju. Zīds labi uzsūc mitrumu un maz burzās. Zīda apģērbi vienmēr izskatās eleganti un izsmalcināti.

Šifons

Šifons ir ļoti viegls un plāns mākslīgas šķiedras audums. Tas uz auguma izskatās sievišķīgi un eleganti, audumam ir laba gaisa caurlaidība, tas viegli drapējas un ir ļoti ērts valkāšanai. Sieviešu kleitām ļoti piemērots audums.

Kādai informācijai pirms auduma iegādes internetā jāpievērš uzmanība? 

Ja ir atrasts audums, bet gribas būt 100% drošai par savu izvēli, tad noteikti vēl jāveic papildus izpēte.

  1. Atrodiet un izlasiet citu pircēju atsauksmes;

  2. Apskatiet video vai fotogrāfijas ar kleitām no attiecīgās šķiedras auduma;

  3. Pirms pirkuma noformēšanas pārliecināties par nepieciešamo auduma daudzumu;

  4. Konsultējaties ar savu šuvēju, ja rodas šaubas, cik daudz auduma iegādāties;

  5. Parakstaties uz lielāko audumu tirdzniecības vietņu internetā jaunumiem, lai uzzinātu par labākajiem piedāvājumiem un kampaņām.

Jaunas kleitas auduma meklējumos, neaizmirstat iegriezties pie 220.lv, kas regulāri papildina savu audumu piedāvājumu ar sievišķīgiem un elegantiem kleitu audumiem.

Lasi vēl