Liela daļa medību klubu atteikušies no dzinējmedībām jau Covid-19 krīzes sākumā, sacīja Latvijas mednieku asociācijas (LMA) valdes priekšsēdētājs Haralds Baraviks.

Viņš arī uzsvēra, ka dzinējmedību aizliegums, kas ilgs no 21.decembra līdz 11.janvārim, mežkopībai un lauksaimniecībai paliekošas sekas neatstās, un nozares pārstāvji kopumā uz situāciju skatās pozitīvi.

Baraviks norādīja, ka dzinējmedību aizliegums neapdraud medību vai lauksaimniecības procesus, jo individuālās medības, saskaņā ar visiem ierobežojumiem, turpina un turpinās notikt.

Komentējot dzinējmedību norisi, Baraviks norāda, ka pašā dzinējmedību procesā iespēja saslimt ir niecīga, savukārt medījuma izvešanas laikā risks ir lielāks, tādēļ šo un citu apsvērumu dēļ liela daļa medību klubu atteikušies no dzinējmedībām jau Covid-19 krīzes sākumā.

Žurnāla "Medības" galvenā redaktore un Latvijas dāmu mednieču kluba "Lady hunt" pārstāve Linda Dombrovska atzīmēja, ka ierobežojumus kopumā uzskata par pamatotiem un aicina tos ievērot ikvienam.

Dombrovska, komentējot līdzšinējo dzinējmedību praksi, min, ka dzinējmedību laikā tika ievēroti visi drošības pasākumi - valkātas maskas, ieturēta distance, kā arī pārvietošanās medību ietvaros notika atsevišķos transporta līdzekļos. Vienīgie brīži, kad dzinējmedībās nepieciešama ciešāka kontaktēšanās, ir medību pārskata parakstīšana un izvedot medījumu no meža, taču arī tad tika darīts viss iespējamais, lai saslimšanas risku novērstu. Neskatoties uz to, ka ar medību procesu saistīto saslimšanas gadījumu skaits ir niecīgs, Dombrovska aicina ikvienu mednieku ievērot noteiktos ierobežojumus.

Lai arī ir bažas par zaudējumiem, kas varētu ietekmēt lauksaimniekus medību aizlieguma rezultātā, Dombrovska un Baraviks norāda, ka iespēju robežās, individuālo medību ietvaros, situācija tiek uzmanīta un kontrolēta.

Kā ziņots, ceturtdien Ministru kabinets lēma par papildus ierobežojumiem un drošības pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai, no šī gada 21. decembra līdz 2021. gada 11. janvārim aizliedzot dzinējmedības.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    .Barons.. 18.12.2020, 17:51:09

    To Jakt ir vien fein liet,le zinat.

  • -4
    Raitums 19.12.2020, 16:59:46

    Tas ir slikti!
    Ja Kariņš būt mednieks,tad es ar mieru būt par dzinēj.....tik nezin,līdz kurai robežai dzīt varē???
    Krievu dzinējsuni jau sen pārdevu,nav aktuāli!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: