No 1. februāra Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) izstrādātais eParakstam var pieteikties arī Ventspils Galvenajā bibliotēkā.

LVRTC izstrādātais eParaksts lietojams interneta vidē. Lai to izmantotu, nav nepieciešamas viedkartes, īpašas ierīces vai programmatūra.

eParaksts nodrošinās komunikāciju ar Latvijas valsts institūcijām, bankām, telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējiem, līgumu slēgšanai uzņēmējdarbības vidē vai oficiālai saziņai ar Eiropas Savienības institūcijām Briselē.

Jaunā eParaksta izmaksas ir zemākas par pasta sūtījumu maksu Latvijā. Viena parakstīšanas reize maksā Ls 0,29, divdesmit parakstīšanas reizes - Ls 2,90, neierobežots parakstu skaits līdz gada beigām - Ls 6,99. eParakstu var lietot no jebkuras ierīces, kam pieejams interneta pieslēgums – datora, planšetdatora vai viedtelefona. Dokumentu elektroniska parakstīšana tiek veikta pāris minūšu laikā un adresāts dokumentu saņem pa e-pastu.

Lai pieteiktos eParakstam, ejot uz bibliotēku, līdzi jāņem pase un pieteikuma anketa, ko var aizpildīt un izdrukāt mājas lapā www.eparaksts.lv vai uz vietas bibliotēkā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: