Latvijas jaunie kino entuziasti aicināti līdz 21. martam iesniegt savu īsfilmu kinofestivālam „Kinodroms”.

Īsfilmai jābūt garumā līdz 15 minūtēm, un autoram jābūt vecumā līdz 22 gadiem. Kinofestivāls notiks aprīlī un norisināsies piecos pusfinālos Rīgā, Cēsīs, Jelgavā, Daugavpilī un Ventspilī, un vienā episkā finālā Rīgā.

Anša Epnera Filmu Studija „AVE” sadarbībā ar radošo apvienību „galjafilms” rīko Latvijas jauniešu kinofestivālu „Kinodroms”, lai atklātu talantīgus un aktīvus jaunus cilvēkus Latvijas reģionos un motivētu viņus izpausties kino mākslā.

Kinodroms būs Vislatvijas “kinoburziņš”, kur ne pārāk formālā atmosfērā kopā sanāks jaunieši, kuriem patīk gan skatīties, gan pašiem taisīt filmas. Tā būs lieliska iespēja sajust to kņudoņu, kad Tavu filmu sāks rādīt uz lielā ekrāna!

Savu oriģinālo darbu var iesniegt jebkurš Latvijas skolēns un students līdz 22 gadu vecumam. Var iesniegt mākslas, dokumentālās un animācijas īsfilmas garumā līdz 15 minūtēm, norādot reģionu un kategoriju (Mīlestība, Sabiedrība vai Brīvība), kurā īsfilma startēs kinofestivāla ietvarā.

Kinofestivāla pusfināli notiks aprīlī Latvijas četros vēsturiskajos novados – Vidzemē (Cēsīs), Latgalē (Daugavpilī), Kurzemē (Ventspilī) un Jelgavā (Zemgalē) – un Rīgā. Trīs labākās filmas no katra pusfināla tiks uz finālu, kas notiks Rīgā, aprīļa beigās.

Īsfilmas vērtēs kompetenta un profesionāla žūrijas komisija.

Tiks vērtēta filmu mākslinieciskā kvalitāte, radošā pieeja, tehniskie risinājumi un ideju oriģinalitāte. Tiks piešķirtas vērtīgas balvas gan pusfinālos gan arī fināla filmu skatē, kur noskaidros katras kategorijas labāko filmu, kā arī piešķirs Grand Prix balvu visa kinofestivāla labākajai filmai. Festivāla nolikums festivāla mājas lapā kinodroms.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: