Saskaņā ar likumu ”Par nekustamā īpašuma nodokli” nodokļa maksātājs ir atbildīgs par nodokļa pilnīgu nomaksu noteiktajos termiņos, tādēļ Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļa vērš uzmanību, ka tuvojas nekustamā īpašuma nodokļa I ceturkšņa apmaksas termiņš – 1.aprīlis.

Vēršam uzmanību, ka nesaņemta nekustamā īpašuma nodokļa paziņojuma gadījumā nodokļa maksātājs netiek atbrīvots no nodokļa nomaksas, bet tiek aicināts šo paziņojumu saņemt Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļā.

Nekustamā īpašuma nodokļa apmaksu var veikt :

Noteiktajā termiņā nenomaksātam nodoklim tiek aprēķināta nokavējuma nauda 0,05% apmērā no pamatparāda par katru nokavēto maksājuma dienu.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Latvija pāri visām! 27.03.2019, 10:52:05

    Nafig cilvēkam vēl būtu jāiet pakaļ pēc paziņojuma uz domi.
    Domei šo naudu vajag,
    ne jau cilvēkam pašam,
    tad lai vismaz neslinko un izsūta paziņojumus.
    Un kādi vēl termiņi? Nomaksāt var kad vēlas, tikai jāpieskaita valsts un pašvaldību institūcijās tik iecienītie soda procenti.

  • -1
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 29.03.2019, 10:06:37

    Atbild Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļa:
    Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļa veic nekustamā īpašuma nodokļa aprēķinu un maksāšanas paziņojumu nosūtīšanu saskaņā ar likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” 6.pantu līdz taksācijas gada 15.februārim uz maksātāja deklarēto dzīvesvietu vai norādīto e-pastu. Ja nekustamā īpašuma nodokļa maksātājs nav saņēmis nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu līdz 15.februārim, maksātāja pienākums ir mēneša laikā par to informēt pašvaldību. Maksāšanas kārtība, ka nodoklis maksājams reizi ceturksnī, noteikta likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” 6.pantā. Saskaņā ar likuma “Par nodokļiem un nodevām” 29.panta 2.daļu, noteiktajos termiņos nesamaksātajam nodoklim tiek aprēķināta nokavējuma nauda 0.05% apmērā no termiņā nenomaksātās pamatparāda summas par katru nokavēto dienu. Neskaidrību vai jautājumu gadījumos lūdzu vērsties Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļā, 8.vai 11.kabinetā vai zvanīt pa tālruni 63607666.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: