Ventspils tiesa februāra sākumā izskatīs Maksātnespējas administrācijas pieteikumu par Ventspils zivju konservu kombināta administratores atcelšanu no maksātnespējas procesa.

Maksātnespējas administrācija (MA) atzinusi, ka sertificētā administratore Rita Skrinda nenodrošina AS Ventspils zivju konservu kombināts (VZKK) nenodrošina uzņēmuma maksātnespējas procesa efektīvu norisi. MA uzskata, ka viņu ieceltā administratore pārkāpj Maksātnespējas likuma 26. panta otrās daļas prasības. Likuma minētā daļa reglamentē administratora vispārējos pienākumus. Skrinda atteicās komentēt Ventas Balsij informāciju par gaidāmo tiesas procesu.

Pagājušā gada decembrī MA direktors Ervīns Ābele Ventas Balsij paziņoja par saņemto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sūdzību par maksātnespējīgā VZKK administratores Ritas Skrindas rīcību. VID lūdza administrāciju atstādināt Skrindu no zivju kombināta maksātnespējas procesa. 17. janvārī MA ar savu lēmumu apmierināja VID lūgumu un iesniedza tiesā pieteikumu par Skrindas atstādināšanu no VZKK administratores pienākumiem.

«Maksātnespējas administrācija ir konstatējusi, ka administratore Skrinda  AS «Ventspils zivju konservu kombināts» maksātnespējas procesā ir rīkojusies pretēji tā kreditoru kopuma interesēm. Norādāms, ka arī Valsts ieņēmumu dienesta sūdzībā bija norādes uz iespējamu administratores rīcību pretēji kreditoru interesēm», -- atzīmēts MA paziņojumā. Ābele skaidro, ka lēmumu var pārsūdzēt Ventspils tiesā mēneša laikā no tā saņemšanas dienas. Tomēr sūdzības iesniegšana tiesā neaptur šā lēmuma darbību.

Tāpat kļuvis zināms, ka Ventspils tiesā pārsūdzēts arī pagājušā gada 10. decembra VZKK kreditoru sapulces lēmums. Tiesā šo informāciju apstiprināja. Sūdzība par kreditoru sapulces lēmumu tiks izskatīta vienlaikus ar Maksātnespējas administrācijas pieteikumu par Skrindas atcelšanu viena procesa ietvaros šā gada 3. februārī.

Ventas Balss jau rakstīja, ka kreditoru sapulce 10. decembrī ieviesa izmaiņas VZKK sanācijas plānā, samazinot maksātnespējīgā uzņēmuma parādsaistību summu par 90%.

Rezultātā daudzi kreditori, starp kuriem ir arī Ventspils pašvaldības uzņēmumi, var zaudēt daļu savas naudas, kuru viņiem parādā ir zivju kombināts. Jau agrāk savas bažas par to, ka, iespējams, VZKK pastāv zināma īpašuma piesavināšanas shēma par vairāk nekā miljons latu, paudis kombināta akcionārs Atis Šņore. Pagājušā gada maijā Administratoru asociācijas Ētikas komisija izteikusi Skrindai nopēlumu par ētikas kodeksa pārkāpumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: