Šajā nedēļā tiks noskaidroti konkursa “Labākais ēdināšanas uzņēmums Ventspilī 2018” laureāti. Septembrī noslēdzās konkursa 1. kārta, kuru vērtēja Tūrisma informācijas centra darbinieki, otrajā kārtā darbu turpinās sabiedriskās ēdināšanas nozares pārstāvji, apmeklējot uzņēmumus, kuri ieguvuši lielāko punktu skaitu pēc pirmās kārtas vērtējuma.

Šogad, izveidojot vērtēšanas komisiju, izvērtēta cita pieeja konkursa vērtēšanas skatījumam, lai pēc iespējas lielāku labumu gūtu tieši ēdināšanas uzņēmumi, gūstot pieredzi un ieteikumus no dažādās jomās strādājošiem pārstāvjiem, kas saistīti ar vienu kopēju kaislību – ēdienu.

Konkursā nozares pārstāvji izvēlēti pēc dažādiem kritērijiem – Gundegas Ruciņas ilggadējs profesionāls skatījums uz konkursa dalībniekiem. Ēdiena kvalitāti un pasniegšanu vērtēs viens no Latvijas labāko un atzītāko restorānu - 36. līnija vecākais pavārs Renats Gainuļins, kurš kā vietējais Ventspils tehnikuma students ir izaudzis līdz augsta līmeņa ēdināšanas iestādes pavāra statusam un blogeres Andas Upmales vizuālais skatījums, kā uz klientu iedarbojas ēdināšanas iestādes telpa, ēdiena estētiskais pasniegšanas veids.

Noslēdzot konkursa 2. kārtu, konkursa komisija izvēlēsies uzvarētājus katrā grupā, kā arī noteiks labākos nominācijās “Ēdienu piedāvājums - pavārs”, “Apkalpošanas kultūra - viesmīlis/ pārdevējs” un “Dzērienu piedāvājums - Bārmenis”.

Nozares pārstāvju un programmas “Mazulim draudzīga pilsēta” brīvprātīgo māmiņu grupas kopvērtējums noteiks trīs uzņēmumus, kas tiks apbalvoti kategorijā “Mazulim draudzīgs pakalpojums”.

Konkursa “Labākais ēdināšanas uzņēmums Ventspilī 2018” noslēguma pasākums un uzvarētāju apbalvošana plānota novembra izskaņā.

Pēc konkursa 3. kārtas vērtēšanas, ar uzņēmējiem tiks veidota paneļdiskusija, kurā katram ēdināšanas uzņēmuma vadītājam būs iespēja dalīties ar žūrijas komisijas locekļiem par konkursa iespaidiem, iegūt pieredzes apmaiņu, kā arī sanākt kopā ar savas nozares pārstāvjiem, vērst uzmanību uz kopdarbu sava uzņēmuma attīstībai un ideju īstenošanai, lai Ventspilī veidotos vienotas kvalitātes vērtības, ar individualitātes pieeju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: