Administratīvā rajona tiesā Ventspils pilsētas domei pieņemts labvēlīgs spriedums saistībā ar biedrības „Sabiedrība par atklātību – Delna” iesniegto prasību.

Pagājušā gadā „Delna” vērsās tiesā pret Ventspils domi, jo biedrības ieskatā Ventspils dome tai nosūtījusi nepamatotu rēķinu par kopiju izsniegšanu.

Proti, „Delna” bija lūgusi iesniegt informāciju, kas būtu nepieciešama pētījuma izstrādei, un atbildot uz biedrības iesniegumu, Ventspils dome informāciju sagatavojusi, kā arī saskaņā ar normatīvajiem aktiem nosūtījusi rēķinu par sniegtajiem maksas pakalpojumiem - kopiju izgatavošanu.

Savukārt „Delna” pēc rēķina saņemšanas vērsās tiesā, apstrīdot tā tiesiskumu, norādot, ka tas aprēķināts nepamatoti, un balstīts uz neatbilstošām tiesību normām.

Tomēr tiesa, izvērtējot lietas materiālus, lēma, ka Ventspils dome, sagatavojot rēķinu, piemērojusi atbilstošas Ventspils pilsētas saistošo noteikumu un rīkojuma normas.

Saistošie noteikumi nosaka pašvaldības nodevu par pašvaldības domes izstrādāto oficiālo dokumentu un apliecinātu to kopiju saņemšanu, kā arī citu dokumentu kopiju saņemšanu, tas ir, ka par šādiem pakalpojumiem iekasējam nauda.

Ņemot vērā to, ka „Delna”, apstrīdot summas lielumu, proti, uzskatot, ka Ventspils pilsētas domes izrakstītais rēķins par Ls 7,74 nav aprēķināts pamatoti, un faktiski summa, kas būtu apmaksājam par sniegto pakalpojumu, ir Ls 6,40, vērsās tiesā, Ventspils pilsētas domes bija spiesta piedalīties kārtējā tiesvedības procesā pret „Delnu”.

Kā zināms, šis nav pirmais gadījums, kad Ventspils pilsētas dome ir bijusi spiesta tiesāties ar „Delnu”. 2005. gadā ierosinātais process Ventspils pilsētas domei labvēlīgi beidzās 2007. gadā, kad Administratīvā apgabaltiesa lēma, ka „Delnai” nav bijis tiesiska pamata saņemt informāciju no Ventspils domes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: