Šogad jau 18. gadu Ventspils pilsētas svētku laikā, no 3. līdz 5. augustam, Ostas ielas promenādē notiks tradicionālais Starptautiskais ziedu paklāju festivāls, kas ventspilniekus un pilsētas viesus ik gadu priecē ar košām ziedu gleznām. Ventspils pilsētas pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt ierosinājumus šā gada festivāla devīzei.

Festivāla košie ziedu paklāji ik gadu tiek darināti atbilstoši noteiktai tēmai jeb devīzei, ko jau tradicionāli ierosinājuši Ventspils iedzīvotāji. Arī šogad pašvaldība aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un līdz 3. aprīlim ierosināt šā gada festivāla devīzi. Pēc devīžu iesniegšanas festivāla organizatori izvēlēsies piemērotākās devīzes, ko nodot iedzīvotājiem balsošanai.

Tā kā šā gada visas valsts īpašo notikumu tēma ir Latvijas simtgade, tad festivāla devīzes tēmu var saistīt tieši ar Latviju. Festivāla nosaukuma tēmas var tikt izvēlētas dažādas, ar radošu pieeju - svarīgi, lai nosaukums būtu skanīgs, dinamisks, un ziedu paklāju veidotājiem būtu iespēja radoši izpausties.

Ierosinājumus šī gada festivāla devīzei iespējams izteikt Ventspils portālā www.ventspils.lv un portālā www.ventasbalss.lv komentāros pie šīs ziņas, kā arī sūtot e-pastu uz vlk@ventspils.lv ar norādi “Devīze 18. ziedu paklāju festivālam”.

Starptautiskais Baltijas ziedu paklāju festivāls ik gadu piesaista patiesi lielu dalībnieku un skatītāju uzmanību. Ziedu paklāju veidošanā piedalās ne tikai Latvijas floristi un ziedu mīļotāji, bet arī dalībnieki no ārvalstīm. Arī šogad katra komanda tai norādītajā vietā gatavos vienu ģeometriskas formas paklāju - kvadrātu (2.5 m x 2.5 m) ar kopējo platību 6.25 m2.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    mja 26.03.2018, 14:23:04

    Latvijas simgadej.

  • 0
    Ieva Laterere 26.03.2018, 22:35:56

    Par godu Latvijas simtgadei, rosinu šādu devīzi: "Mana zeme - Latvija ".

  • 0
    Dana Putniece 28.03.2018, 11:41:07

    Tā kā Ventspilī šobrīd aktuālākais jaunais topošais objekts ir mūzikas skola, piedāvāju ziedu paklāju festivālam devīzi "Iedvesma mūzikā".
    Kā arī vēlos ierosināt ideju ziedu paklājus "pacelt augstāk virs zemes", lai cilvēkiem nebūtu tik ļoti jādrūzmējas un jāmēģina saskatīt to, kas izvietots uz zemes. Varbūt var paklājus veidot vertikālā veidā, t.i. līdzīgi kā ziedu piramīdas pilsētā. Tā tie būtu redzami jau no lielāka attāluma un būtu arī kādas pārmaiņas šajā tradīcijā.

  • 0
    Dainis Briedis 29.03.2018, 17:37:08

    Devīze 18. ziedu paklāju festivālam; "Simts gadus lapas ir dzītas, nu tagad tās vainagos vītas!"

  • -1
    prof.Preobraženskis. 29.03.2018, 19:55:17

    "Par Ventspili bez Lemberga!"

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: