Gada nogalē noslēdzas gandrīz divus gadus ilgušais Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētais projekts "Kvalitatīvai dabaszinātņu apguvei atbilstošas materiālās bāzes nodrošināšana Ventspils pilsētā".

Četrās pilsētas skolās – 2., 3., 4. un 6.vidusskolā veikti remonti un iegādātas mēbeles dabaszinātņu kabinetos. Iekārtotie kabineti aprīkoti ar moderniem mācību un laboratorijas darbu materiāliem, kā arī tehniku – datoriem, interaktīvajām tāfelēm un citu aprīkojumu, lai padarītu aizraujošu dabaszinātņu priekšmetu apguvi.

Gan Ventspils, gan Latvijas industrijas attīstībai nepieciešams palielināt inženierzinātnes studējošo skaitu, un to var panākt, radot interesi par tehnisko izglītību agrā skolas vecumā. Pasaules prakse rāda, ka jauniešu interese par matemātiku un dabaszinātnēm ir atkarīga ne tikai no pedagogu zināšanām, bet arī no kvalitatīvu mācību materiālu pieejamības.

Projekta īstenošanas laikā arī skolēnu vecākiem un citiem interesentiem bija iespēja vērot mācību apguvi atklātajās stundās. Galvenais secinājums – Ventspilī ir radīti priekšnosacījumi jauniešu sagatavošanai turpmākajām studijām perspektīvā inženierzinātņu virzienā.

Svarīgi, lai skolu beidzējiem būtu atbilstošs studiju piedāvājums Ventspils Augstskolā. Tādēļ īpaši laba ziņa tehniskajās nozarēs studēt gribētājiem – 22.decembrī Ventspils Augstskolas Elektronikas studiju programma akreditēta nākamajiem 6 gadiem. Šogad augstskolā studē jau trešais elektronikas studiju gads, un trešā daļa no kopējā studentu skaita ir ventspilnieki.

Projektā „Kvalitatīvai dabaszinātņu apguvei atbilstošas materiālās bāzes nodrošināšana Ventspils pilsētā” skolu sakārtošanai izmantotais finansējums ir gandrīz 393 568 LVL, no kā 89,5% finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un valsts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: