Lai noskaidrotu, kādu rotaļu laukumu ostmalā gribētu redzēt tā galvenie lietotāji – bērni – Ventspils pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa un Ventspils brīvostas pārvalde pavasarī izsludināja bērnu vizuālās mākslas konkursu “Rotaļas jūrā, ostā un zemūdens pasaulē”. Bērnu idejas tiks izmantotas, projektējot jauno rotaļu laukumu.

Konkursā tika aicināti piedalīties Ventspils skolēni vecuma grupā no 7 līdz 12 gadiem. Izvērtēšanai tika iesniegts 31 darbs. Par labāko vērtēšanas komisija, kurā bija gan Ostas ielas teritorijas projektētāji un arhitekti, gan Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības komisijas locekļi, atzina Elīnas Kičiginas (10 gadi, Ventspils Mākslas skola, skolotāja Eva Kaufmane-Lauss) darbu (attēlā). Elīnas zīmējumu apstiprināja arī kā tematisko skici topošajam rotaļu laukumam. 2. vietu konkursā pēc komisijas vērtējuma ieguva Milana Odincova (8 gadi), bet trešo - Ksenija Radčenko (10 gadi). Milana un Ksenija mācās Ventspils 2. vidusskolā un viņu skolotāja ir Lilija Sapronova.

Pēc iesniegtajiem zīmējumiem var secināt, ka tieši zemūdens pasaule ir bērniem saistošākā tēma, domājot par rotaļu laukumu. Interesanti, ka astoņkājis attēlots pat 14 zīmējumos. Arī komisija atzina, ka zemūdens pasaule ir piemērota tēma rotaļu laukumam, jo tematiski saskan ar Ostas ielas teritorijā plānotajiem vides elementiem no ostas vēstures, bet tos nekopē.

Kā jau ziņots, 2018. gadā plānots sākt Ostas ielas rekonstrukciju no Ostas kapteiņa dienesta līdz tā sauktajai Ziemas ostai. Līdz ar ielas izbūvi Ventspilī taps unikāla vieta ostas skatu un vēstures baudīšanai. Teritorijā plānots izvietot pagājušā gadsimta jūras bojas, kuģa dzenskrūvi, bāku, ostas celtni un kuģi, kā arī paredzēt vietu bērnu rotaļu laukumam.

Ventspils pilsētas dome un Ventspils brīvostas pārvalde saka paldies visiem bērniem un viņu skolotājiem, kas dalījās ar savām idejām par to, kā būtu jāizskatās rotaļu laukumam ostmalā. Sākot jauno mācību gadu, labāko darbu autori saņems piemiņas balvas.

Milanas Odincovas darbs

Ksenijas Radčenko darbs

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: