Šobrīd valsts finansējuma ietvaros bez būtiskas rindas Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī var saņemt vairākus diagnostikas pakalpojumus.

Tie ir rentgenoloģiskie izmeklējumi, elektrokardiogramma un laboratorijas izmeklējumi. Savukārt uz pieprasītākajiem valsts apmaksātajiem izmeklējumiem pacientiem jāgaida rindā. Uz datortomogrāfiju jāgaida apmēram 2 nedēļas, uz magnētisko rezonansi – 5 mēneši, uz ehokardiogrāfiju – 5 mēneši, uz elektroencefalogrāfiju – 5 mēneši, uz veloergometriju – 3 mēneši, uz ultrasonogrāfiju – 2 mēneši. Uz iespēja apmeklēt kardiologu jāgaida apmēram 2 nedēļas, oftalmologu – 6 mēnešus, nefrologu – 3 mēnešus, neirologu – 2 mēnešus.

Uz valsts apmaksātajām acu operācijām (pārsvarā kataraktas operācijām) gaidīšanas laiks veiksmīga finansējuma apguves ceļā samazināts no 3 līdz 2 gadiem. Savukārt uz gūžas locītavas endoprotezēšanu ar cementējamu endoprotēzi rindu gaidīšanas laiks ir 1 gads, bet uz ceļa locītavas endoprotezēšanu – 5 gadi.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    Nif nifs 27.07.2017, 10:01:33

    Lai nu tā būtu, bet ir pieredzēts, ka rakstītais ar realitāti nesakrīt.

  • 0
    Rasma 27.07.2017, 12:12:21

    Tad laicīgi jāpierakstās. Pēc 5. gadiem var rasties problēmas ar celi. Tad būšu pirmā. :D Ar sirds problēmām nav ko stresot, tikai divas nedēļas, ir piedāvājums nomirt! Bez rindas. Apbedīšāna gan viss par labu samaksu. Trakā prātā droši. 2 mēn.

  • -2
    Latvija pāri visām! 27.07.2017, 12:36:01

    Kā jau teicu ne reizi vien - šīs problēmas ir valsts attiecīgo iestāžu virtuāli izveidotas. Pašas izdomā kaut kādu murgainu modeli par "valsts finansējumu" katrai manipulācijai un tad brīnās, tā vietā lai maksātu normālu algu mediķiem un tie vnk darītu kas jādara.

  • 0
    Anita 28.07.2017, 07:03:54

    Te nu jāpiekrīt iepriekšējiem komentāriem , mums vismaz gaišreģiem būtu jābūt , lai zinātu ,ka man pēc kāda laika būs veselības problēma un jāpiesakās rindā laicīgi, bet mūsu valstī darbojas princips- nav cilvēka , nav problēmas vai arī ,ja tev ir daudz naudas ,tad ej bez rindas un dzīvo laimīgs , nu bet ,ja naudas nav , nu ko tad dzīvot ,mirsti nost un viss.

  • 0
    KRX 28.07.2017, 09:29:41

    Jā, un acu ārsta rinda arī ir vismaz 6 mēneši plus vēl visu laiku pārceļ pieteikto apmeklējumu. Mēs tikām beidzot pēc pusotra gada (!!!) gaidīšanas!

  • 0
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 28.07.2017, 16:40:53

    Lūgums KRX precizēt lietas apstākļus, kādu pakalpojumu vēlējāties saņemt (acu ārsta konsultācija, kataraktas operācija, atkārtota apskate, u.c. pakalpojumi), kādi bijuši iemesli pieraksta pārcelšanai un minēt iesaistītās personas, lai varētu izvērtēt situāciju un veikt tālākās darbības pakalpojumu sniegšanas uzlabošanai. Ar administrāciju iespējams sazināties pa tālruni 63622658, e-pastā info.slimnica@ventspils.lv vai arī ierodoties slimnīcā klātienē.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: