Apbalvošanas ceremonijā Arēnā Rīga tika paziņoti pirmie Nāciju Grand Prix Rīga 2017 un 3. Eiropas koru olimpiādes uzvarētāji piecās konkursa kategorijās un Atklātā konkursa diplomandi, starp kuriem vairākkārt izskanēja arī Ventspils vārds.

Ventspils sieviešu koris “Venda” dziedātājas diriģentu Anitras Niedres un Rudītes Tālbergas vadībā starptautiskajos koru konkursos augstu pacelto latiņu ir noturējušas godam un, piedaloties konkursā Nāciju Grand Prix 2017, kategorijā Pieaugušo kori ir ieguvušas Zelta medaļu. Gatavošanās konkursam bija saspringta un atbildība lielāka, jo konkursā Nāciju Grand Prix 2017 saskaņā ar Mākslinieciskās padomes lēmumu par kora atbilstību dalībai konkursā piedalās tikai tie kori no visas pasaules, kuriem ir pieredze un augstākie sasniegumi starptautiskos koru konkursos.

Arī PIKC Ventspils Mūzikas vidusskolas kora klases ansamblis var uzgavilēt, jo, piedaloties 3. Eiropas koru olimpiādes Čempionu konkursā, kategorijā Sakrālā mūzika ar pavadījumu ieguva Zelta medaļu un tika izvirzīts uz konkursu Nāciju Grand Prix 2017, kurā ar otru iegūto zelta medaļu apliecināja savu radošo veikumu, par ko liela pateicība vadītājām Rudītei Tālbergai un Anitrai Niedrei.

Kamerkorim “Ventspils”, tā mākslinieciskajam vadītājam Aigaram Meri un diriģentei Astrai Plostniecei panākumiem bagātā starptautisko konkursu pieredze turpinās. Piedaloties atklātā konkursa kategorijā Folklora a capella tika iegūts Zelta diploms un Kategorijas uzvarētāja tituls un iespēja piedalīties konkursā Nāciju Grand Prix 2017. Dalība šajā konkursā vainagojās ar Zelta medaļas iegūšanu un konkursa augstāko sasniegumu - Nāciju Grand Prix 2017 čempiona titulu kategorijā Folklora a capella.

Koru cīņas Rīgā vēl nav galā un turpinās. PIKC Ventspils Mūzikas vidusskolas kori “Nošu planētas” (diriģentes Rudīte Tālberga un Anitra Niedre) sestdien, 22. jūlijā Lielajā ģildē piedalīsies konkursā Nāciju Grand Prix 2017 kategorijā Bērnu kori un PIKC Ventspils Mūzikas vidusskolas koris “Nošu spēles” Adeles Taurītes-Tauriņas vadībā, kurš savukārt savu sniegumu demonstrēs atklātajā konkursā kategorijā Bērnu kori 21. jūlijā Lielajā ģildē.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Vele 20.07.2017, 16:10:18

    Dirigentei paldies jaasaka

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: