Uz sesto pasākumu “Ventspils ICT Cluster Meetup” Ventspils Digitālajā centrā pulcējās Ventspils informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) nozares uzņēmumu pārstāvji, studenti un citi interesenti.

Uzņēmuma “Accenture Latvia” Ventspils filiāles vadītāja Sandra Linaberga klātesošos uzrunāja, aicinot pievienoties eksportējošā uzņēmuma kolektīvam. “Accenture Latvia” ir tālejoši plāni Ventspilī, bet izaugsmes kritiskais faktors ir jaunie speciālisti.

Katrā pasākumā interesenti tiek iepazīstināti ar jaunām un aktuālām tehnoloģijām un nozares jaunumiem. Šajā reizē klātesošie tika iepazīstināti ar tādiem automatizācijas rīkiem kā Blue Prism un citiem. Kā atzina uzņēmuma “Accenture Latvia” pārstāve Natalja Salaka, automatizācijas rīku izmantošana ir jauns un perspektīvs virziens, un kā izrādās, lai apgūtu šo profesiju, izglītība informācijas tehnoloģiju jomā potenciālajam darbiniekam nav obligāta prasība. Kā viens no piemēriem automatizācijā tika minēts dzīvais čats ar bankas darbinieku (šajā gadījumā – robotu) par bankas kartes bloķēšanu.

Ierasts, ka bankas karšu bloķēšana notiek ar bankas darbinieka līdzdalību, bet, izmantojot automatizācija rīkus un Chatbot (programma, kas veic sarunu, izmantojot teksta jeb čata metodi), iespējams veikt šīs darbības automatizēti.

Savukārt, “Accenture Latvia” speciālists Sergejs Savrančuks iepazīstināja ar digitālajām pārmaiņām Tuvajos Austrumos – projekta “Etisalat” pieredzi, savukārt, Ventspils pilsētas domes izpilddirektora vietnieks IKT jomā Egons Spalāns – par Ventspils IKT nozares attīstības aktualitātēm.

Nākamais “Ventspils ICT Cluster Meetup” pasākums notiks septembrī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: