Ventspils poliklīnika topošajām māmiņām piedāvā ārstniecisko vingrošanu. Nodarbības sertificēta fizioterapeita uzraudzībā gan palīdzēs uzlabot pašsajūtu, gan būs vērtīgas arī bērniņam.

Vingrošanas nodarbības topošajām māmiņām poliklīnikas pirmā stāva ārstnieciskās vingrošanas zālē vada sertificēta fizioterapeite Darja Ribakova. Viņa apguvusi īpašus apmācības kursus par grūtnieču vingrošanu. Nodarbības paredzētas topošajām māmiņām no 21. līdz 30. grūtniecības nedēļai. Lai šīs nodarbības apmeklētu, nepieciešama ginekologa izsniegta atļauja, kas apliecina, ka grūtniecība norit bez sarežģījumiem un šādas vingrošanas nodarbības ir pieļaujamas. Nodarbības notiek divas reizes nedēļā un ilgst nepilnu stundu.

Sertificētā fizioterapeite D. Ribakova norāda, ka grūtniecības laikā sievietei iespējams plecu joslas un muguras stīvums, muguras sāpes, krampji kājās, kā arī tūska. Vingrošana šos simptomus var mazināt. Topošās māmiņas apgūst arī pareizas elpošanas vingrinājumus, kas pēcāk noder dzemdībās. Nodarbības topošajai māmiņai uzlabo pašsajūtu, tostarp tiek stiprināti muskuļi un uzlabota stāja, kā arī veicināta asinsrite, kas ļauj mazuli nodrošināt ar lielāku skābekļa apgādi.

Vingrošanas nodarbības grūtniecēm ir maksas pakalpojums, un tā cena ir pieci eiro par vienu nodarbību. Pieteikties nodarbībām iespējams Ventspils poliklīnikas reģistratūrā, ierodoties personīgi vai zvanot pa tālruņa numuru 636 22131.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: