SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” aicina topošās māmiņas apmeklēt izglītojošu lekciju ciklu, kas palīdz sagatavoties mazuļa piedzimšanai.

Četru lekciju cikls sniedz gan praktiskas zināšanas par dzemdību procesu un zīdainīša aprūpi, gan dod psiholoģisko gatavību dzemdībām un mazuļa ienākšanai ģimenē. Vienlaicīgi lekciju apmeklēšana ir iespēja satikties ar citiem topošajiem vecākiem. Kopumā tiek piedāvātas četru dažādu tēmu lekcijas – Dzemdības un pēcdzemdību periods, Pozas un elpošana dzemdībās, Krūts barošana, kā arī Handlings – prasmīga zīdaiņa aprūpe ikdienā.

Lekcijas notiek trešdienās plkst.17.00 „Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas” jaunā korpusa pirmā stāva konferenču zālē (ieeja no Vasarnīcu ielas). Cena par vienas lekcijas apmeklējumu ir 5,70 EUR, ja topošā māmiņa uz lekciju nāk kopā ar vīru vai citu tuvinieku, tad maksa ir 8,60 EUR. Uzziņas un pieteikšanās lekcijām pa tālruni 63624404 vai personīgi, ierodoties dzemdību nodaļā pie vecmātēm.

Lekciju grafiks 2017.gada janvārī:

04.01.2017. plkst.17.00

Dzemdību un pēcdzemdību periods
Lekcijā iespējams uzzināt par dzemdību procesu, par to kā dzemdības sākas un kad ir vislabākais laiks, lai brauktu uz nodaļu. Bieži vien jaunās māmiņas uz nodaļu atbrauc par ātru – dzemdību priekšvēstnešu laikā, kas parasti pāriet un grūtniecei nereti jādodas atpakaļ uz mājām. Tāpat šajā lekcijā tiek runāts par to, kādas sajūtas var būt pēcdzemdību periodā.

11.01.2017. plkst.17.00

Pozas un elpošana dzemdībās”
Lekcijā grūtniecēm tiek mācīta pareiza elpošana, kas īpaši svarīga ir dzemdību beigu fāzē, lai ar pareizu elpošanu bērniņam palīdzētu piedzimt, nevis viņam kaitētu. Tāpat tiek rādītas, kādas pozas vislabāk pielietot. Pozas ir jāmaina, it īpaši, ja dzemdības ir garas. Ļoti labi palīdz bumba, tādēļ arī lekcijā grūtnieces izmēģina pozas uz bumbas.

18.01.2017.
plkst.17.00

Krūts barošana”
Lekcijā iespējams uzzināt, kā barot mazuli, cik daudz piena sākuma periodā mazulim vajag un tamlīdzīgi. Tāpat māmiņām stāsta, kā un ko ģērbt mazulim, kā viņu vannot un daudz ko citu.

25.01.2017.
plkst.17.00

Handlings” - prasmīga zīdaiņa aprūpe ikdienā.
Lekcijā var uzzināt, kā pareizi bērniņu turēt uz rokām, kā viņu ģērbt, kā pamperīti likt, lai mazulis tiktu kustināts pareizi un viņam nebūtu paaugstināts tonuss. Šī lekcija lieti noderētu arī tētiem, jo arī tētis bērniņam mainīs pamperi un auklēs viņu.

Plašāka informācija par slimnīcā sniegtajiem pakalpojumiem un veselības aprūpes aktualitātēm pieejama mājas lapā: www.ziemelkurzemesslimnica.lv

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    ttt 30.12.2016, 12:14:59

    paldies bet man par dargu

  • -2
    Novadnieks 30.12.2016, 12:39:45

    Kā tik neiedomājas naudu taisīt,vot žuļiki,vot sātana apmātie un nepiebāžamie kampēji.Hipokrāts "točna"viņsaulē ir prātā sajucis no mūsdienu mediķu nekaunības.

  • -2
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 30.12.2016, 14:33:18

    Lekciju cikls tiek piedāvāts Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, lai jaunās māmiņas saņemtu informāciju un praktiskās zināšanas par dzemdību un pēcdzemdību periodu. Jaunās māmiņas, kuras ir apmeklējušas lekcijas ir mierīgākas un lieki nesatraucas par dažādām lietām, jo ir informētas par dzemdību procesu kopumā.

    Valsts šādas lekcijas diemžēl neapmaksā, tādēļ Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca pakalpojumam piemēro maksu, lai nodrošinātu nepieciešamos materiālus un atalgojumu kvalificētām vecmātēm par lekciju vadīšanu.

  • -2
    Novadnieks 30.12.2016, 16:58:13

    Lai nerastos iespaids tautai par mediķiem kā par naudas slaukšanas aparātiem no tā jau nabaga cilvēkiem,valdībai un parlamentam ar steigu ir jāizmaina medicīnas nozares politika pilnībā un tajā skaitā arī atalgojums par padarīto.Vienīgā vieta,kur cilvēkam būtu jāatstāj nauda,tā ir aptieka-un tikai par nepieciešamo medikamentu un cenām jābūt saprāta robežās.
    Tādai vecmātei uz rokas ir jābūt vismaz 2000 eiro mēnesī un attiecīgi uz augšu pēc profesijas un ieņemamā amata,izvērtējot arī atbildības faktoru ieņemot attiecīgo amatu nozarē.Naudai jābūt iedalītai no valsts,tātad,no nodokļu maksātāju naudas.Nekādas privātprakses.Ar to privatizēšanos visos iespējamos "robos"jau galīgi ir pazaudējuši veselo saprātu.

  • -3
    Latvija pāri visām! 31.12.2016, 13:23:57

    Par ko cepiens?
    Neviens ar varu taču nespiežot izmantot šo maksas pakalpojumu.

  • -1
    Novadnieks 31.12.2016, 15:30:10

    Ir tādi ne visai labi cilvēki.kuri pielien pie medus mucas un iepilina tur pilienu darvas.Tādi ka sātana pakalpiņi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: