22. novembrī Ekonomikas un budžeta komisijas sēdē tika skatīta pašvaldības programmas „Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta” pasākumu izpilde un virzība. Daudzie uzlabojumi un padarītie darbi liecina par to, ka Ventspilī ciena un novērtē ģimenes ar bērniņiem, un pilsēta kļūst arvien draudzīgāka un ērtāka mazuļiem.

Publiskā infrastruktūra regulāri tiek piemērota, lai pastaigas ar bērnu ratiņiem būtu ērtākas un patīkamākas. Pilsēta maksimāli pielāgota mazulīšu un viņu ģimeņu vajadzībām – 63 vietās pilsētā nolaistas ielu apmales, 23 vietās izveidotas ģimeņu autostāvvietas, izvietotas jaunas šūpoles un ir veikti daudzi citi uzlabojumi. Viens no lielākajiem plānotajiem darbiem paredzēts 2017. gadā - Kuldīgas un Raiņa ielas stūra nobrauktuves pārbūve.

Veselības aprūpes jomā galvenie paveiktie darbi ir iedzīvotāju pieprasīto bērnu alergologu un alergologu - pulmanologu piesaiste darbam Ventspils poliklīnikā. Plānots, ka tuvākajā laikā Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pieņems arī bērnu neirologs. Jau pavisam drīz 35 vietās visā pilsētā būs pieejamas mazulīšu pārtinamās virsmas.

Bērnu atpūtas un izklaides aktualitātes lieliski pārskatāmas Ventspils portāla sadaļā „Mazulim draudzīga pilsēta”. Tur pieejams pasākumu un notikumu kalendārs, kas paredzēts tieši ģimenēm ar bērniem, kā arī informācija par izglītojošām lekcijām ģimenēm ar bērniem. Tās notiek Ventspils Galvenajā bibliotēkā. Arī māmiņu biedrība „Radi vidi ģimenē” ar pašvaldības piešķirto finansējumu un atbalstu organizē lekcijas jaunajiem vecākiem Jauniešu mājā.

Izglītības jomas jaunumi jau pieejami no septembra, kad mazajiem ventspilniekiem tika sarūpētas vēl 33 vietas pilsētas bērnu dārzos, atverot divas papildus grupiņas bērnudārzos „Zvaigznīte” un „Saulīte”. Jau 2017. gada janvārī vēl viena papildus grupiņa tiks atvērta Pārventas bērnudārzā „Pasaka”. Procesā ir arī vecāku ierosinājums par elektroniskās reģistrēšanas sistēmas izveidi bērnu uzņemšanai pilsētas bērnudārzos.

Ņemot vērā ierosinājumus, kas saistīti ar sociālā atbalsta jomu, Ventspils pilsētas Sociālais dienests kopā ar 2017. gada budžetu iesniedzis priekšlikumus par bērnu piedzimšanas pabalsta paaugstināšanu. Jautājums tiks skatīts tuvākajā laikā Ekonomikas un budžeta komisijas sēdē.

Privāto un valsts iestāžu infrastruktūras jautājums tiks virzīts izskatīšanai programmas darba grupā un atbildīgajās domes komisijās. Šobrīd no 17 privātajiem komersantiem atbildi par iespējām uzlabot vidi ģimenēm ar mazulīšiem, snieguši 11 uzņēmumi – veikali „Šokolāde”, „Drogas” un citi mazuļiem draudzīgie privātie komersanti. Atbildes nav sniegušas tādas iestādes kā E. Gulbja laboratorija, tirdzniecības centrs „Tobago” un citi.

Tāpat atbildi no 1.07.2016. nav sniegusi arī Valsts Sociālās Apdrošināšanas aģentūra(VSAA).

Visas programmas „Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta” aktualitātes, informācija par paveiktajiem un plānotajiem darbiem, bērnu pasākumu kalendārs, bilžu galerija pieejama portālā www.ventspils.lv īpašajā sadaļā „Mazulim draudzīga pilsēta”. Turpat arī pieejamas atbildes uz katru no iedzīvotāju aptaujā izteiktajiem ierosinājumiem:http://www.ventspils.lv/lat/mazulim_draudziga_pilseta/

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    janis berzins 07.12.2016, 22:11:52

    Vai mazuļiem draudzīgjā pilsētā nav kaitīgi, ka katru nkti smird degviela vai kaut kādascitas smakas? Kad mūsu pasvaldība ko darīs šajā jautājumā?

  • 0
    No malas 07.12.2016, 22:46:21

    https://www.youtube.com/watch?v=rCl_DO6gCpw

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: