Lai sekmētu zvejas kuģu īpašnieku iespējas apgūt Eiropas Savienības (ES) Jūrlietu un zivsaimniecības fonda līdzekļus, no pieciem līdz trim gadiem tiks samazināts uzskaites periods kuģa obligātajai reģistrācijai.

Patlaban noteikts, ka zvejas kuģim, saistībā ar kuru tā īpašnieks vēlas īstenot ES līdzfinansētu projektu, vismaz piecus iepriekšējos gadus pirms projekta iesnieguma iesniegšanas jābūt iekļautam Zemkopības ministrijas zvejas kuģu sarakstā vai VAS "Latvijas Jūras administrācija" Latvijas kuģu reģistrā.

Tomēr, lai sekmētu to, ka zvejas flotes kuģos pēc iespējas ātrāk varētu īstenot ieguldījumus, ar ko izskauž zivju izmetumus, veicina nozvejas izkraušanas izpildi, uzlabo zvejas selektivitāti, kā arī zvejnieku veselību un drošību uz kuģiem, nepieciešams samazināt noteikumos noteikto piecu gadu periodu.

Līdz ar to noteikts, ka uz atbalstu pasākumā var pretendēt zvejas kuģis, kas vismaz divus iepriekšējos gadus pirms projekta iesnieguma iesniegšanas ir iekļauts attiecīgajā iepriekš minētajā sarakstā vai reģistrā.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: