Cik bieži esat norādījuši uz nekārtībām pagalmā vai mājā konkrētajām atbildīgajām personām, neaprobežojoties ar spriedelēšanu kaimiņu un draugu lokā? 9-gadīgs puika nenobijās uzdot jautājumu tieši pašvaldības vadītājam.

Tiekoties ar Ventspils skolēniem, Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs bērnus nereti saucis par pilsētas saimniekiem, kuriem ir tiesības godīgi paust, kas viņiem šeit patīk, ko viņi gribētu izmainīt un uzlabot. Ar mazo ventspilnieku Kristapu tāda tikšanās vēl nav notikusi, toties kā īsts savas pilsētas saimnieks viņš pastāstīja, kas viņu uztrauc pagalmā Lidotāju ielā 17.

Stāstījumu par apņēmīgo puisēnu vajadzētu sākt ar pašvaldības policijas priekšnieka Jāna Arāja pieminēto neparasto gadījumu, kāds piedzīvots pirmo reizi viņa vairāk nekā 20 gadus ilgajā darba pieredzē. «Ventspils pašvaldība radījusi lielisku iespēju iedzīvotājiem, lai viņi izdevīgā veidā varētu paust savu neapmierinātību, sarūpējot tam speciālas vēstuļu kastītes. Pateicoties tam, mēs saņēmām vienu lielisku vēstuli,» stāsta Arājs. Izlasot vēstuli, policisti, neraugoties uz savdabīgo rokrakstu, uzzināja, ka cilvēks sūdzas par bezpajumtniekiem, kuri bieži atpūšas viņa pagalmā, un par to, ka suņu mīļotāji staigā tur ar suņiem, aizmirstot aiz saviem mīluļiem savākt. Vēstule nebija anonīma – zemāk bija lasāms vēstules iesniedzēja vārds un uzvārds.

Cik liels bija policistu pārsteigums, kad viņi uzzināja, ka vēstules autoram ir tikai deviņi gadi. «Es biju pārsteigts un priecīgs,» atzina Arājs, turpinot: «Puisēns izrādījās īsts savas pilsētas patriots.»

Pašvaldības policija vienmēr aicinājusi visu vecumu iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un kopā veidot drošu vidi pilsētā. Saskaņā ar noteikumiem zēnam tiks sagatavota atbilde rakstiskā veidā, taču pirms tam pašvaldības policijas vecākā inspektore darbā ar nepilngadīgajiem Sanda Bārbale devās pie deviņgadīgā Pārventas pamatskolas 3. klases skolēna Kristapa Bāņa, lai pirmās stundas laikā viņam pasniegtu nelielu dāvaniņu no pašvaldības policijas. «Gribam pateikties Kristapam par to, ka viņš izrādīja interesi par kārtību savā pagalmā un savā pilsētā,» sacīja inspektore audzināšanas stundas laikā. Un, lai motivētu pārējos klasesbiedrus, jo viņi visi atbalsta aktīvu dzīvesveida pozīciju, pašvaldības policija visiem uzdāvināja atstarotājus, uz kuriem bija norādīts iestādes tālruņa numurs.

Pats Kristaps atzinās, ka «gadiem cietis no bezpajumtnieku izgājieniem», jo viņi izmētā ēdienu un uzvedas nepieklājīgi, taču par mazā ventspilnieka pacietības pēdējo pilieni kļuva to suņu darbība pagalmā, kuru saimnieki pēc viņiem nesavāc. «Es nolēmu rīkoties – uzrakstīt vēstuli pilsētas mēram. Es atnācu uz bibliotēku, palūdzu pildspalvu un papīru, uzrakstīju vēstuli un atdevu bibliotekārei ar lūgumu nosūtīt Aivaram Lembergam,» stāsta Kristaps. Zēns pastāstīja, ka zvanu no policijas saņēma viņa tētis, kas vispār neko nenojauta par notiekošo.

Pats zēns, kurš bija nolēmis uzrunāt pašvaldības vadītāju, sapņo kļūt par aktieri, bet uz jautājumu, vai viņš gribētu kādreiz kļūt par pilsētas galvu, viņš ar smaidu atbildēja: «Gribu, gribu!» Vispirms viņš uzstādītu pagalmos izkārtnes, atgādinot saimniekiem savākt pēc saviem mīluļiem. Kā sacīja pašvaldības policijas priekšnieks, Lidotāju ielas pagalms jau iepriekš bija nonācis policistu redzeslokā, taču tagad policisti centīsies biežāk tajā iebraukt, jo tur dzīvo īsts pilsētas patriots.

 

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    šašl¡ks 11.11.2017, 14:13:42

    Pofig.

  • 0
    karlito 11.11.2017, 18:43:24

    Mazie timurieši..vēl derētu pionieru kaklauts ap kaklu..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: