Izsludināts metu konkurss daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku kompleksa "Ventmalas mājas" jaunbūvei un teritorijas labiekārtošanai Ventspils vecpilsētā, Ūdens ielā 6, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Projekta veidotāju mērķis ir radīt nelielu mūsdienīgu ēku kompleksu ar vairākām daudzdzīvokļu dzīvojamām ēkām, kas apvienotu vēsturisko un laikmetīgo apbūvi Ventspils vēsturiskajā centrā.

Piedāvājumus metu konkursā var iesniegt līdz 2017.gada 30.janvārim. Metu konkursa uzvarētājam vai uzvarētājiem piešķirs naudas balvu un līguma slēgšanas tiesības.

Zemes gabals Ūdens ielā 6, kur plānota dzīvojamo ēku kompleksa būvniecība, ir Ventspils pašvaldības īpašumā. Ventspils pašvaldība jau iepriekš skaidrojusi, ka, īstenojot šo ieceri, tiks sakārtota būtiska vecpilsētas daļa un vienlaikus radīts jauns labas kvalitātes dzīvojamais fonds.

Iepirkuma konkursu organizē SIA "Ventmalas māja" - šī gada vasarā dibināts uzņēmums, kura kapitāldaļas pieder Ventspils pašvaldības SIA "Ventspils nekustamie īpašumi". SIA "Ventmalas māja" pamatkapitāls ir 533 220 eiro, bet apmaksātais pamatkapitāls - 266 610 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Jau ziņots, ka pašvaldība Ventspils vecpilsētā, Ūdens ielā, plāno būvēt dzīvojamo māju kompleksu. Pašvaldība pērn nolēma iegādāties zemesgabalus vecpilsētā - Ūdens ielā 6, Ūdens ielā 8 un Ūdens ielā 10 - ar mērķi tur būvēt jaunus mājokļus. Vēl nesenā pagātnē šajā vietā Ūdens ielā slējās ēkas, kas bija pamestas un pārvērtušās par graustiem, tādēļ pirms pāris gadiem tās tika nojauktas, lai netiktu apdraudēta iedzīvotāju drošība.

Pirms pāris gadiem nojauktā ēka Ūdens ielā 8 bija celta 19. un 20.gadsimta mijā historisma jūgendstilā. Pirmās Latvijas neatkarības laikā tur atradās viesnīca, bet padomju varas gados ēkā izvietoja bērnu poliklīniku un zobārstniecības kabinetus. Pēdējās desmitgadēs ēka bija pamesta un pamazām pārvērtusies par graustu. 2014.gadā tā tika nojaukta, tāpat kā blakus esošā ēka Ūdens ielā 6.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Pornieks 09.11.2016, 12:36:02

    Foto liecina - veco tajā rajonā sācis trūkt...

  • 0
    Ieva 09.11.2016, 14:06:34

    Atliek tikai novēlēt, lai atrodas arī cilvēki, kas tur dzīvos!

  • 0
    norge 09.11.2016, 14:30:23

    ideala vieta kalij parks un ogles aiz loga kad pilsetas pasakumi bus diezdan klusi un ka maju cels uz mera kapiem tas ari sikums

  • 0
    Barons 09.11.2016, 15:30:23

    To ir vien lab liet,ka pašvaldib beidzot būs būvēt dzīvojam mājs.
    Tig vien liet es grib zinat-vai tur būs vōnung priekš tādam ventspilniek (ne iebraucej) ģimenem,kas gaid rinda pulk gāds un kam ir grūt dzīvs apstākļ un pulk bērn.
    Un vai vismaz vien māj būs būt socijāl māj,kur būs lētak dzīvošan priekš tiem,kam par maz naud,le maksat pill cēn par viss pakalpojum.

    Ja tas tā nebūs,tad viss šis projekts nav neko vērts.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: