BK Ventspils FIBA Čempionu līgā aizvadījusi ceturtās kārtas, spēli savā laukumā tiekoties ar vienu no titulētākajiem klubiem Eiropā Openjobmetis Varese, un, izcīnot pārliecinošu uzvaru 91:66,  C grupas turnīra tabulā komanda pakāpās uz otro vietu. 

Pirmā ceturtdaļa. BK Ventspils spēli iesāka ar Dīnu, Kempbelu, Janičenoku, Ziediņu un Zaķi, kuram šī spēle ir īpaša – 300. spēle pārstāvot BK Ventspils. Un, tieši Zaķis bija tas, kurš mājinieku labā guva pirmos punktus panākot 2:2. Arī pēc trim nospēlētām minūtēm tablo rāda līdzsvaru, taču šoreiz to ar tālmetienu panāk Kangurs (7:7). Nākamajās epizodēs savstarpējo saprati nodemonstrē Ziediņš ar Zaķi, kuram divas reizes tiek iedotas izcilas piespēles, bet vēl nākamajā uzbrukumā arī pats Ziediņš tiek pie diviem punktiem panākot 13:7. Viesiem nekas cits neatliek, kā pieprasīt minūtes pārtraukumu…

Kad līdz ceturtdaļas beigām atlikušas trīs minūtes, Dīna trejacis panāk pirmo puslīdz nopietno pārsvaru – 20:11. Beidzoties ceturtdaļai savu bijušo komandu ar tālmetienu pasveicina Kuksiks ļaujot pārtraukumā doties ar 27:19.

Otrā ceturtdaļa. Ar ko tika pabeigta pirmā ceturtdaļa, ar to pašu tika iesākta otrā. Tiesa, ar nelielu atkāpi – Zaķa divi punkti pirmo reizi deva 10 punktu vadību. Spēles ritējums it kā teic priekšā, ka uzvara pati skrien pretī ventspilniekiem, taču viena kļūda, otra, nesaprašanās pie pretinieku groza un pēc trim nospēlētām minūtēm jau Kārlim Muižniekam jāpieprasa minūtes pārtraukums. Tablo tobrīd rāda 31:28…

Pārtraukums ir pašā laikā un arī labums no tā ir iegūts. Četri pēc kārtas gūti punkti un šķiet, ka ir atgūts pazaudētais ritms (35:28), taču tūlīt pat Kangurs atspēlē trīs punktus. Par laimi, arī Janičenokam roka ir noregulēta pareizajā virzienā un viņs igaunim atbild ar tikpat vērtu tālmetienu. Nu jau viesiem laiks minūtes pārtraukumam.  Nelīdzēja, jo uzreiz pēc pārtraukuma Zeļonis soda laukumā izdodas apvest ap stūri visus tuvumā esošos pretiniekus un atkal esam pietuvojušies 10 punktu pārsvaram (40:31). Ko neizdarīja Zeļonis, to jau nākamajā uzbrukumā ar soda metieniem paveica Kempbels – abi precīzi un jau +11 (42:31), bet puslaikā jāspēlē nepilnas četras minūtes. Nospēlētas vēl pusotra minūtes un viesi atkal palīdzību meklē minūtes pārtraukumā. To veicināja Dīna divi punkti un vēl nopelnītais soda metiens. Tiesa, tas nebija precīzs, taču pārsvars ir jau +13 (46:33). Puslaika pēdējo minūti viesi sagaida ar pamatīgu izbīli – vispirms Dīns un tad arī Kempbels iemet pa trejacim un jau +18 (54:36) un tas jau ir nopietns pieteikums otrajai uzvarai turnīrā. Pēdējās minūtes laikā viesiem izdodas atspēlēt tikai vienu punktu, taču kopējo ainu tas nesabojā (55:38).

Pirmajā puslaikā BK Ventspils ar augstu procentu realizējuši tālmetienus – precīzi bijuši 7 no 12 trejačiem. Arī pretinieks metis visnotaļ precīzi, taču kvantitāte bija krietni mazāka (4/9).

Trešā ceturtdaļa. Otrais puslaiks iesākas pagalam nesekmīgi. 1:15 minūtes laikā viesiem izdodas divi 2+1 punktu gājieni pārsvars samazinājies līdz 55:44. Pašā laikā ir Kuksika tālmetiens, kurš apstādina pretinieka izrāvienu (58:44). Un pašā laikā aizsardzībā ar metiena bloķēšanu nostrādā Zaķis. Tāoat kā viņa atbildes gājiens laukuma otrajā galā – divi punkti ar sodu un atjaunots pirmā puslaika pārsvars (61:44). Rezultāts aug strauji, taču tad pēkšņi tas uz trim minūtēm apstājas. Abas komandas met daudz un neprecīzi, daudz kļūdās, laukumā valda haoss, līdz ieilgušo bezpunktu posmu pārtrauc Zeļoņa divi punkti (66:48).  Visa ceturtdaļa ir pilnīgs pretstats pirmajā divām – tās rezultāts ir tikai 13:16, taču joprojām kopējo bildi tas nebojā (68:54).

Ceturtā ceturtdaļa. Lai nebūtu nekādu jautājumu par mača iznākumu, pēdējā ceturtdaļa tiek iesākta ar četriem pēc kārtas gūtajiem punktiem (visi Zeļonim). Kad savus pirmos punktus mačā (ar trejaci) gūst Artis Ate, pārsvars ir pietuvojies jau diviem desmitiem (75:56), bet jāspēlē vēl astoņas minūtes. Ilgi nav jāgaida arī līdz +20 un šo zīmīgo robežu ar caurgājienu panāk Janičenoks. Jau nākamajā uzbrukumā Janičenokam 2+1 un 81:58 jau ir drošs vēstnesis uzvarai šajā spēlē. Pēdējām piecām minūtēm tika atstāta viena vienīga intriga – ar kādu rezultātu tā tiks izcīnīta. 

Apskati spēles foto!

Nākamais mačs ventspilniekiem būs sestdien, kad savā laukumā tiksimies ar Liepāja/Triobet, bet Čempionu līgā nākamais mačs 15. novembrī viesos ar Francijas ASVEL Villeurbanne.

BK Ventspils - Varese (Itālija) 91:66 (27:19, 28:19, 13:16, 23:12)

Ventspils: Šķēle 18 (8ab, 5rp), Dīns 16, Zaķis 13 (12ab), Janičenoks 13, Zeļonis 9, Ate 3, Ziediņš 2 (8ab, 5rp), Mbodžs 2;

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: